top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

Álmaid szemöldöke - 2021 trendjei


Az elmúlt évben elég nagy hangsúly került a szemöldökökre, hiszen ez volt arcunknak az a pontja a tekintetünkön kívül, ami biztosan kilátszott a maszk alól. Lássuk mik a 2021-es trendek, hogyan jutottunk el idáig, és hogy hogyan lehet ápolni, megerősíteni a szemöldök szálait. A szemöldök formájának, vastagságának a divatja mindig is erősen befolyásolta az aktuális szépségideál fogalmát. Kleopátra feltehetően szénnel sötétítette az övét. Aztán ott van a 30-as évek ceruzavékony stílusa. Audrey Hepburn vastag szemöldöke a 40-es, 50-es években, ami kihangsúlyozta az őzike szemeit és Brooke Shields bozontos szemöldöke a 80-as években. A 90-es évek a vékony szemöldök visszatérését hozta olyan hírességek jóvoltából, mint Pamela Anderson és Kate Moss. Az elmúlt években pedig arra inspirálták a nőket, hogy egyre sűrűbb legyen a szemöldökük.

Napjainkban a vastag, kitöltött, de természetes, egyes esetekben precízen felfésült, más esetekben bozontos szemöldök a divat. Pedig hányan furcsállták, amikor Cara Delevingne először mutatkozott így, most meg már teljesen hétköznapinak számít. Por állagú termékekkel igazán naturális megjelenést tudunk elérni, míg, ha az erre a területre kitalált ceruzával dolgozunk, ott intenzívebb lesz a hatás. Azonban ez nem kell, hogy megállítson. Ha a szemöldök elejét világos színnel, óvatosan kezdjük el megrajzolni, esetleg csak kitöltjük a hézagokat, és ahogy kifelé haladunk a halántékunk irányába, csak akkor kezdünk el sötétebb, több festéket felvinni, ugyancsak esztétikus lesz a végeredmény. Így nem csúszunk bele abba a hibába sem, hogy túlzottan művi hatást kapnánk, vagy hogy a szemöldökünk eleje szögletesre sikeredne.

Egyre több és több modell arcán látunk irigylésre méltó, felfelé fésült szemöldököket, amik nem mozdulnak el. Erre egy biztos, de nap végén lemosható tipp az úgynevezett szemöldök szappan, azaz soap brow. Egy spirálkefét bele kell mártani az általában átlátszó anyagba, majd olyan irányba fésülni vele a szemöldökünket, ahogy az nekünk tetszik. A viaszos textúra miatt sűrűbbnek fog látszani, ráadásul sokkal strapabíróbb lesz az eredmény, mint egy gél állagú termékkel. Hasonló, de tartósabb módszer a szemöldök laminálás, amellyel akár 6-8 hétig is élvezheted a tökéletes szemöldök előnyeit. Ennek elkészítését mindig szakemberre bízd, ugyanis olyan kémiai anyagokkal dolgoznak, amikhez kell a megfelelő tudás és odafigyelés. Természetesen vannak, akik végső megoldásra vágynak, és a kozmetikai tetoválások mellett teszik le a voksukat. Ezen a téren is nagyot fejlődött a világ. Már nagyon szép, szinte láthatatlan eredményt lehet elérni ilyen eljárással is. Különösen természetes például a púderes technikával elkészített szemöldök tetoválás.

Egy erős, vastag szemöldök eléréséhez a nők szerte a világon kísérleteznek annak ápolásával, rosszabb esetben visszanövesztésével. Többen is minden este ricinusolajat kennek rá, ugyanis tele van E-vitaminnal, esszenciális zsírsavakkal és egyéb tápanyagokkal. De vannak, akik kifejezetten erre a célra kitalált szérumokkal próbálkoznak, amelyek általában peptideket, olajokat és vitaminokat tartalmaznak, hogy megerősítsék a meglévő szőrszálakat, és lelassítsák a kihullás sebességét. Sokan a karantént kihasználva elkezdték növeszteni, dúsítani szemöldöküket. Te milyen módszert választasz szemöldököd tökéletesítéséhez?

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Commentaires


bottom of page