top of page
  • Bora Fanni

Álmodj velem!

Frissítve: 2021. márc. 3.

“Egy elképesztően fárasztó́ munkahely után, még éppen a kiégés előtt döbbentem rá arra, hogy elfelejtettem, hogyan is kell pihenni." Mandzák Enikő idézetével indítom gondolataimat, hiszen középpontunkban az ő munkásságának üzenete, márkájának bemutatása áll. 2017-ben fogalmazódott meg benne, hogy egy pihentető alváshoz hiányzik szekrényéből egy kényelmes pizsama. Főállásban, heti 50+ órát dolgozva fontosnak tartotta, hogy legyen egy olyan ruhanemű, amiben igazán pihentető lehet az alvás ebben a rohanó, mókuskerék szerű világban, ahol az ember mire észbe kap már a Nap is lement, és nem vágyik másra csak a nyugalomra. Tulajdonképpen, így született meg a PIZSI márka gondolata, azon belül is legfőbb üzenete: Álmodj velem!

Enikő számára a legfontosabb szempont - a terméket illetően- a kényelem és a hazai ipar támogatása. Ennek hatására főként magyar varrodákkal dolgoznak együtt, így erősítve a divatipart és a divatszabó- varró presztízs helyreállítását. A műhelyei közé tartozik a jól ismert PinkPoniló kis létszámú varroda is, ahol különböző workshoppok várják az érdeklődőket. A PIZSI -mindazonáltal, hogy minden ember megérdemli a kényelmet- a női nemet veszi a figyelem középpontjául. Valljuk be: nekünk nőknek a részletekben rejlik a boldogságunk, legyen szó akár az álmokról. Motivációi között az egyre növekvő hazai designerek száma és a fenntarthatóság lehetőségei szabtak határt. Az anyagbeszerzéstől a szállításig mindenre figyelnek. Hisznek abban, hogy a "fast fashion" a múlt divatja, és itthon teret kaphat egy olyan márka, ami elsősorban a minőségen alapszik. Kizárólag OEKO-TEX minősítésű, természetes textillel, elsősorban pamuttal dolgoznak. Ugyan maga a PIZSI márka hazai terméknek nevezhető, maguk a ruhaneműk elnevezése a különböző helyek, városok, országok és élmények szótárában nyer értelmet.

Enikő utazásai során mindig más és más darabot csomagolt el a bőröndjébe, és ekkor döbbent rá arra, hogy egyes daraboknak ezek az utazási pontok adjanak nevet. Ilyen módon kapta az első kezeslábas ruhadarab a LUKOVO nevet, és ha már nevük van, miért is ne lehetne személyiségük is a pizsamáknak?! A LUKOVO kezeslábas “A bohém” címszó alatt szerepel, ugyanis olyan nőknek ajánlja Enikő, akik sosem unatkoznak, sosem mondanak nemet semmire, festegetnek, főzőcskéznek, kenyeret sütnek, és nincs idejük azzal foglalkozni, hogy mit viseljenek magukon.

Enikő valóban odafigyel minden részletre. Át akarja adni azt az életérzést, amit neki nyújtanak ezek a rendkívül kényelmes, egyedi, színes, karakteres és nem utolsó sorban környezetkímélő darabok, amikhez egykönnyen nem juthat hozzá az ember egy szimpla bevásárlóközpontban.

Az álmainkat is valóra válthatjuk, a kincseinkért miért ne áshatnánk mélyebbre?!


A márkával kapcsolatos további információért IDE kattints!

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page