top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

„Ünnepeljük egymás egyediségét, hiszen ez a divat lényege!” – interjú Madácsi Rékával

Madácsi Réka számára munkája során fontos, hogy ne csak szép ruhákat tervezzen, hanem mindegyik darab sokatmondó is legyen. Általában egy egész történetet és világot alkot meg egy kollekcióhoz. Mindenkit arra szeretne bíztatni, hogy merjen egyedien öltözködni, és mást se szóljon meg emiatt. Ünnepeljük egymás egyediségét, hiszen ez a divat lényege!


Ha jellemezned kéne magadat és a munkáidat, mi fogalmazódna meg benned? Mindig igyekszem sok szemszögből megnézni a kiválasztott témát a kollekcióimhoz. A márkám egyik sajátossága az, hogy nekem a gyűjtési folyamathoz hozzátartozik a beépülés is. Ha például egy bűnöző csoportból szeretnék inspirálódni, akkor megpróbálnék beépülni közéjük. Szerintem így lehet elérni azt, hogy igazán egyedi és mély kollekció születhessen meg.

Mi alapján választasz színeket, anyagokat? Hogyan döntöd el, hogy mi éppen a divatos és mi nem? Egyáltalán foglalkozol ezzel, vagy a saját elképzeléseidet valósítod meg? Szerinted hogyan lehet valami újat és tényleg egyedit kitalálni ebben a túltelített szakmában? Egyáltalán nem szoktam foglalkozni a trendekkel, elsősorban a kollekció alapötlete határozza meg a színeket, anyagokat. Nagyon szeretek szövetekkel dolgozni, hiszen egy minőségi szövetből készült zakónál nincs szebb. Szerintem nagyon fontos az önismeret, ha egyedi darabokat szeretnél tervezni. Keverni kell a témákat, folyamatosan keresni az összefüggést a legkülönbözőbbek között is, és közben persze adni hozzá saját magad.

Melyek a legfontosabb szempontok egy általad tervezett öltözéknél, amelyet képviselni szeretnél? A márkám másik fontos sajátossága az, hogy egy sziluettben mindig elrejtek állati elemeket. Szeretném az embereket “hibridekké” alakítani, amelynek a lényege az állatokkal való közösségteremtés. Talán ez számomra a legfontosabb.

Milyen céljaid vannak az elkövetkezendő évekre nézve? Van már ötleted, hogy a Mod’Art elvégzése után milyen irányba szeretnél elindulni? Nagyon szeretném elkezdeni az említett szabóság előkészületeit, de előtte még szeretnék egy kis tapasztalatot gyűjteni.


38 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

コメント


bottom of page