top of page

2021/22 őszi/téli divatszínei

Már javában tart az ősz, egyre rövidülnek a nappalok, reggel, kilépve a lakásból egyre hűvösebb van, így elkelnek most már a kabátok, vastag pulóverek és a melegebb lábbelik. A szezon aktualitásait felvonultató divathetek is lezajlottak már, az üzletek polcaira pedig megérkeztek a márkák legújabb őszi-téli kollekciói, ezekhez pedig szorosan társul az év friss színpalettája.Forrás: https://www.alamy.com/fashion-color-trend-autumn-winter-2021-2022-trendy-colors-palette-guide-fabric-swatches-easy-to-edit-vector-template-for-your-creative-designs-image432920047.html


A divatipar számára a trend-előrejelző, illetve a színekkel foglalkozó és azokért felelős Pantone Color Institue™ adta ki az idei szezon tíz kiemelkedő árnyalatát, illetve négy további klasszikus elemet, melyet a divattervezők az őszi/téli kollekcióik során használtak. A Pantone Color vezető szakértői szerint a szezon színei kihangsúlyozzák az emberek egyre fokozódó érdeklődését a sokoldalú színválaszték iránt, ami átfogóan és kielégítően hat majd mozgalmas életmódjukra. A színek ösztönzik a személyiségünk kifejezését, az értelmes, dinamikus, esetleg mókás árnyalatok magukba foglalják a nyugalmat, a gyógyulást, a reményt és az örömöt is.
Kép forrása: unplash.com

A 2021/2022-es őszi/téli színek a pragmatikus árnyalatok széles skáláját kínálják fel nekünk. Helyet kapott a mykonos kék, a világító sárga, a manó zöld, a rózsaszín fuchsia fedora árnyalata, a sápadt rózsaszín, a téglabarna, a tűzvörös, a kovakék illetve a kék „spring lake”, azaz tavaszi tó árnyalata, és a root beer barna is. A klasszikus színek között a kókuszkrém, az ultimate szürke, a szójabab és az olive branch árnyalatokat emelték ki, az év színei pedig az illuminating, vagyis a ,,világító sárga” és az ultimate szürke lettek.

Kép forrása: unplash Forrás: https://www.vogue.com/fashion-shows/fall-2021-ready-to-wear

Fashion_Diffusion.png
bottom of page