top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

2021 az igazság felvállalásának az éve?

Egyre több külföldi és hazai hírességet látni a social media felületeken, akik ledobják a filtert az arcukról, ezzel megmutatva valódi önmagukat. Végre egy trend, ami előrébb fogja vinni az embereket?

Többször hallottam olyat, hogy egy Instagramon látott celebet az utcán szinte fel sem lehetett ismerni, annyira máshogy nézett ki a valóságban. Gyakran bele se gondolunk, mennyire káros hatása van ennek.

Létrehozunk egy hamis valóságot, ami brutális módon befolyásolja az énképünket. Sok fiatal testképzavarban és súlyos önbizalomhiányban is szenved ennek okán. Nem beszélve arról, hogy ezeknek az úgynevezett szépítő effekteknek a többsége mennyire megváltoztatja az arcszerkezetünket. Ugyanis az ideális kinézet ezek szerint a trendek szerint a kicsi, keskeny orr, a túlzóan dús ajkak, a makulátlanul tiszta, barna bőr, sőt még az arcformád se mindegy, hogy milyen. Pedig nem túl sok ember születik ezeknek az adottságoknak mindegyikével. Így nincs is min csodálkozni, hogy ennyi lány vágyik szépészeti beavatkozásokra. Ezek miatt nagy kérdés számomra, ki tette ezt ideállá és miért?

Olyan valótlan képet állítanak elénk, amilyenek sose leszünk, és amilyennek nem is kell lennünk, hiszen miért is akarnánk ugyanúgy kinézni, mint mindenki más? Azért azt talán mi is látjuk, hogy ez így nincs rendben. 2020 végén felcsillant a remény, hogy most eljön az idő, amikor nem mindenáron megváltoztatni akarjuk kinézetünket, hanem inkább pont arra koncentrálunk, hogy elfogadjuk saját magunkat és másokat is úgy, ahogy vannak. Ebben tényleg nagy előrelépés, hogy olyan emberek, akikre esetleg fel is nézünk, megmutatják milyenek valójában. Nekik is néha karikás a szemük, vannak bőrhibáik, rajtuk is fog az idő kereke.

Egyébként ezek ellen a nem kívánt külső tulajdonságok ellen nem csak a filterekkel lehet tenni. Sőt, a legtöbbet teljesen meg is lehet szüntetni. Például tudom, unalomig ismételt, de igaz, hogy ha nem iszunk, alszunk eleget, nem fog tudni optimálisan működni a szervezetünk, megjelennek a karikák, öregebbnek tűnik a bőr. A szem alatti sötét foltokra hatásosnak bizonyul egy minőségi koffein tartalmú szemkörnyékápoló is. Szakértők azt állítják, egészséges táplálkozással, és néhány tiltólistás összetevő elhagyásával még a legcsúnyább aknés arc is orvosolható. Emellett a cink és szelén nyomelemek szedése kifejezetten előnyös a szép és egészséges bőr eléréséhez.

Persze mindegyikünk igyekszik kihozni magából a legtöbbet, és teljesen érthető, hogy szívesebben osztjuk meg jó pillanatainkat a közösségi oldalakon. Tartsuk ezt szem előtt, hogy ahogy mi is, mások is így gondolkodnak. Nem a mi életünkkel van a baj, nem mi vagyunk csak ilyen „szerencsétlenek”, hanem bizony a legsikeresebb, legboldogabbnak tűnő világsztároknak is vannak rossz napjai és problémái.

Arra biztatlak titeket, hogy kövessétek ti is ezt a nemrégiben elinduló kezdeményezést, és a sok túlzó filter helyett az láttassuk, kik is vagyunk valójában. Mutassunk példát, hogy a következő generáció már elfogadja adottságait, és rendelkezhessen egészséges önbizalommal.


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page