top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

A Fashion Street hihetetlen története

Nincs olyan a divat szerelmesei közül, aki ne hallotta vagy ne járt volna már a budapesti Fashion Street-en. Azonban még a tősgyökeres pestiek közül sem biztos, hogy mindenki tudja honnan is kapta ezt a fantázianevet a Deák Ferenc utca 225 méter hosszú szakasza.A képen: Budapest, Váci utca. Kép forrása: Pinterest


Deák Ferenc “a haza bölcse” igazságügyi-miniszter nevét viselő utca és tér a második világháború és az azt követő szocialista rendszer idején sokat vesztett addigi fényéből. A különlegesebbnél különlegesebb épületek romosan vagy bevakolva várták, hogy újra régi pompájukban tündökölhessenek. Nem is kellett ehhez más, mint Csipak Péter ingatlanfejlesztő, aki a 2000-es években úgy döntött, hogy a londoni Regent Street és a milánói Via Montenapoleone mintájára létrehozza, mára már Közép-Európa első és egyetlen teljes belvárosi utcaszakaszt lefedő divatutcája, ami egy tulajdonos kezében van.

2008-ra a Csipak Péter kézben lévő Immobilia Zrt. - megtartva a 19.-20. század fordulóján kialakult stílusjegyeket - újjávarázsolta és ezzel megalapította a Fashion Street névre hallgató budapesti divatközpontot. Ezzel elérve azt a célt, hogy Budapestet újra Közép-Európa egyik jelentős kulturális-, kereskedelmi- és divatközpontjává emelje.Kép forrása: Fashion Street Online


Egy új márka születése

A Fashion Street különlegessége abban áll, hogy ez nem csupán egy fantázianév, hanem egy tudatos stratégiával felépített márka. Kezdve a szemmel látható egységes arculattal, hiszen az utcához tartozó összes üzlet bejáratánál Nero Assoluto gránitkőbe vésett, egyedi arany-fekete logót lábtörlőkövek kerültek elhelyezésre. Folyamatos grandiózus események, mint a már hagyományossá vált karácsonyi díszkivilágítás és a jótékonysági Mikulás-ünnepség is a Fashion Street márkáját és ismertségét erősítni.

Végezetül pedig egy kis érdekesség : az utca saját publikációjaként 2014-ben létrehozta a Fashion Street Magazint, amely egy félévente megjelenő, angol és magyar nyelvű, majdnem 150 oldalas (!) nyomtatott divatlap. Ha szereted a divatot és a kultúrát, érdeklenek a legfrissebb hírek és exkluzív interjúk a magyar közélet szereplőivel, akkor irány az újságos és vedd kezedbe te is a magazint!


Források:

23 megtekintés0 hozzászólás

コメント


bottom of page