top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

A piros cipőtalp története

Egy pár Christian Louboutin magassarkú valószínűleg a legtöbb nő vágyának élén szerepel. Az egyedi és feltűnő piros talp miatt mindenki könnyen felismeri a CL darabokat, azonban története különös titkokat rejt.


Kép forrása: www.elperiodico.com Kezdjük a legelején: kis is Ő? A tervező 1964-ben látta meg a világot Párizsban. Tanulmányait korán befejezte, hogy Folies Bergeres műhelyében dolgozhasson. A fiatal Christiant elbűvölte a revütáncosok világa, így innen merített ihletett készülő darabjaihoz. Folies kis boltját a Chanel és az Yves Saint Laurent műhelye követte, 1991-ben pedig saját vállalkozásba kezdett. Egy évvel később megnyitotta első márkaboltjának kapuit – s ekkor már a jellegzetes vörös talpú darabokat árulta.

2007-től három egymást követő évben elnyerte a Luxus Intézet luxusmárkákat kitüntető címét. A tervező mára minden kontinensen jelen van, s közel 50 országban árulja kreációit.

A piros cipőtalp története:


Úgy hírlik, hogy a híres tervező a titkárnőjének egyik ikonikus körömlakkjának színébe szeretett bele, amely AZ a bizonyos szín volt, amelyet végül a cipőtalpakon ma is láthat a nagyérdemű. CL mindig is szeretett volna egy határozott, markáns jelképet az általa tervezett cipőire, azonban miután megszületett a fejében az ötlet, nem volt visszaút: azonnal tudta, hogy ő ezt szeretné!


A nagy teszt:


Christian Louboutin titkárnőjének a körömlakkját rövid időre „kölcsönvette”, majd az egyik fekete cipőtalpat befestette vele, így figyelte meg, hogy miként működne az általa elképzelt design. Imádta a végeredményt, ezt követően minden lábbelijén ezt szerette volna viszontlátni, és lám: megszületett a védjegy!


Természetesen most már nem körömlakk van a cipők talpán, hanem egy speciális festékkel vonják be azokat, azonban jó hír a piros szín kedvelőinek, hogy ez az ikonikus szín megvásárolható, és "Rouge Louboutin" színként fut.

9 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page