top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

Alessandro Michele az egekig hatol: A GUCCI ékszerkollekció



Alessandro Michele 2015 óta egyengeti az olasz luxusmárka útját, mint kreatív igazgató, azóta pedig számos újítást köszönhetünk neki, például a márka legújabb ékszercsaládja is az ő elképzelései alapján valósult meg, melynek különlegessége, hogy nem csak a négy, igazi, mindenki által jól ismert drágakő érvényesül. Az ékszereken a ,,kövek szivárványának” minden fajtája, mindenféle értelemben –az opálok,topázok, peridotok, spinellek és társaik- a szivárvány valamennyi árnyalatában képviseltetik magukat, a legfrissebb, második high jewellery kollekcióban .



Alessandro második ékszerkollekciója a latin Hortus Deliciarum, azaz az ,,Élvezetek kertje” névre hallgat, mely sokak számára ismerős lehet a néhány évvel ezelőtti, 2019-es első gyűjteményből, mely ugyanezt a hangzatos elnevezést kapta.


Az idei 130 darabos kollekció négy részletre van osztva. Az ég, a felfelé tekintés inspirálta kollekció első részét, a vízesések, a hullócsillagok, az erdei lombkoronák és az égi jelenségek teszik teljessé. A naplemente, az alkonyat, a házak és hegyek közt lassan lesüllyedő nap ihlette a következő, azaz a második periódust. A romantikus rózsakertek, a bohókás, idilli apróságok, amelyek Michele fantáziájában keltek életre, szintén komoly szerepet kaptak az ékszerek megtervezésekor. A negyedik részlettel a márka közkedvelt mintái, tigrisek és oroszlánok nagyra nyitott álkapcsaikkal teszik teljessé a kollekciót.

Az ékszerek rendkívül feltűnő darabok, monumentális, meghökkentő formákkal dolgoztak, a különleges és nem mindennapi drágakövek emelik magasabb szintre a karkötők, gyűrűk és nyakékek megjelenését. A kollekció válogatott órákat és szolitereket is tartalmaz, melyek összessége talán soknak és zsúfoltnak tűnhet, azonban teljes mértékben illeszkedik a luxusmárka arculatába.



A kampány sztárja Jodie Turner Smith brit színésznő, aki instagram fiókján keresztül június 19-én jelentette be követőinek néhány kampányfotó és egy kisfilm kíséretében a Guccival való együttműködését.

12 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

bottom of page