top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

Az agyonreklámozott beauty kütyük tényleg ennyire jók?

A címet olvasva bizonyára mindenkinek eszébe jutott legalább egy ilyen készülék. Sokunkban kelthet bizalmatlanságot napjainkban ez a túlzó hirdetés. Vajon jogosan látjuk ennyiszer ezeket? Tényleg kimagaslóan teljesítenek, vagy legtöbbjük csak egy marketingfogás?

Foreo: Hazánkban talán ezzel a márkával találkozhatunk leggyakrabban. Rengeteg fajtája van az arctisztításra alkalmas készülékektől kezdve (Foreo Luna2, Foreo Luna Mini 2) az ápolást elősegítőkig (Foreo UFO, Foreo Iris). A Luna termékcsalád ezt ígéri:

„Speciális szilikonból készült egyedi sörték egyszerre tisztítják és masszírozzák a bőrt, mindeközben serkentik a vérkeringést, és így segítik a bőr alatti egészséges vérellátást. Csak pár pillanatra van szüksége az arc tisztításához. A beállítható intenzitásnak köszönhetően igazodik a felhasználó igényeihez. A készülék a pulzálásnak köszönhetően eléri a bőr mély pórusait, és képes kitisztítani azokat.

A gyártó gondoskodott róla, hogy a Luna arctisztító hatékonyan távolítsa el az elhalt bőrsejteket is.”

Személy szerint engem pár éve meggyőztek ezek a sorok, így beszereztem egyet. Azt kell mondanom nem bántam meg. Minden használat után sokkal puhábbnak, tisztábbnak érzem a bőröm, mint a hagyományosan történő tisztítás után. Nekem a télen megjelenő száraz foltokat is eltüntette egy jó hidratáló kombinálásával. Kicsit most én is olyannak tűnhetek, mint azok az emberek, akik szinte az arcunkba nyomják a szponzorok elvárása miatt ezeket az árucikkeket, de esetemben tényleg saját kíváncsiságomból tapasztaltam meg az ígért tulajdonságokat, és pozitívan csalódtam. További előnye, hogy környezetünket is kímélhetjük vele, hiszen itt nem gyűlik össze minden használat után pár egyből eldobásra kerülő vattakorong vagy nedves törlőkendő. Ezzel máris tettünk egy lépést a fenntartható szépségápolás irányába.

Face roller: Másik közkedvelt beauty kütyünk ez a különböző ásványokból készült, görgő fejekkel ellátott szépségápolási eszköz. Tökéletes kiegészítője a mindennapi szépségápolási rutinunknak. Serkenti a keringést és a nyirokelvezetést, emellett csökkenti a duzzanatokat (például a szem alatt), javítja a bőr rugalmasságát. Önmagában is hatásos, de lehet használni krémek, szérumok felviteléhez is, ráadásul biztosítja, hogy a hatóanyagok jobban felszívódjanak. Legtöbbször rózsakvarcból készül, mert ez az ásvány van legjobb hatással legnagyobb szervünkre. Ilyen például a magyar Omorovicza márka arcmasszírozója is, de természetesen másféle anyagból készültek közül is válogathatunk kedvünkre. Többször hallottam, hogy hűtőben tárolják, így használatakor jobban hűsíti a bőrt, redukálja a puffadtabb területek mértékét.

Gua Sha: Ugyancsak egy masszázs eszköz, amit ásványból készítenek. Az előbb említett termékhez hasonlóan ez is minden bőrtípusra alkalmazható (normál, érzékeny, zsíros, száraz stb.), szintén ígéri a görgőkkel ellátott társának előnyös tulajdonságait, viszont ennek talán erősebb az anti-ageing (öregedés gátló) hatása. Egy kő, amit kifejezetten a természetes szépség megőrzéséhez terveztek. Többen is beszámoltak stresszcsökkentő hatásáról is.

Mindenkinek más válik be, de ez a három sokat hirdetett beauty kütyü tényleg ígéretesnek tűnik. Több ismerősöm is pozitívan számolt be róluk, habár szkeptikusan álltak neki a kipróbálásuknak. Az biztos, ezekkel ártani nem tudunk magunknak. Egy próbát megérhetnek, főleg, ha aztán beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page