top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

Career Girl: Christine Nagel nyomában

Christine Nagel neve talán nem mindenkinek cseng ismerősen, pedig egy olyan hatalmas gépezet fontos eleme, mely jelentőségével azonban mindnyájan tisztában vagyunk. A Hermés parfümőre büszkélkedhet az egyik legsikkesebb munkakörrel a szépségiparban. Gondoljunk csak bele, ahogyan az iskolában továbbtanulási célként azt tűzzük ki magunk elé, hogy egy márka orra lehessünk. Biztosan minden tanár ráncolná a homlokát- vagy épp felhúzná a saját orrát. A Chaneltől a Gucci-n át a Givency-ig terjedő luxusmárkák mindegyike rendelkezik egy ilyen orral, amely a brand neve alatt futó illatokért felelős.

Az iparág összes orra közül azonban Christine Nagel szerepe az egyik legdivatosabb. A Hermés házon belüli, svájci születésű parfümőrje, Christine, Grasse városától és az illatszerek világától távol nőtt fel, elsőként pedig a szerves kémia és vegyész tanulmányai során találkozott az illatszerekkel. ,, Biztos voltam benne, hogy ez a munka, amely lehetővé teszi, hogy ennyit adj másoknak, nekem szól.’’ A brit Vogue-nak mesélt arról, hogyan fejlődött a munkájában, hogyan került kapcsolatba a divatházzal és miként változott a parfümipar az indulása óta.


Forrás: www.vogue.com


Az első emléke az, amikor az édesanyja Hermés sálját, - anélkül, hogy tudta volna, mi az- elvette, hogy a hajába tegye. A az anyukája ekkor rászólt: ,,Mit csinálsz? Ne az én Hermés kendőmet, kérlek! Ez nagyon értékes!” Az egykori vegyész kiváló példa arra, hogy a karrierünk útjai nagy fordulatokat vehetnek. A STEM-ben kezdett munkája után hamar a luxusház illatkarának élén találta magát. Az utóbbi időben jelent meg a Hermés Twilly illat, illetve a Twilly d’ Hermés Eau Ginger. Az illatcsalád a nevét az élénk színű, ikonikus kendőkről kapta, melyet a vásárlók régóta szeretnek. Szórakoztató, vonzó és dögös illatok, melyek egyedülállók a Hermésnél.

,,Az volt az álmom, hogy házon belüli parfümőr legyek, de az egyetlen márka, amely érdekelt, az a Hermés volt. A ház választott ki erre a szerepre, ez az elismerés pedig minden nap egy örömforrás, hiszen az álmomat élem, olyan illatokat hozok létre, melyek fenntartják és megtestesítik ennek a háznak az összes értékét. Az egyetlen célom tehát az, hogy különleges illatokat hozzak létre.” Nagyon sokat számít a hétköznapi életünkben is, hogy milyen az illatunk. Ugyanúgy hozzá tartozik a megjelenésünkhöz és az ápoltságunkhoz. Úgy, ahogy az öltözködéssel illetve a sminkkel, a parfümünkkel is üzenünk a külvilágnak. Az illat sokat elmond egy emberről, lehet egy védőpáncél, egy buborék, vagy épp ellenkezőleg, lehet a szerepe a csábítás, illetve az, hogy a viselője felhívja magára a figyelmet és megmutassa magát. Ez azonban önmagában semmi, hiszen a viselőjével együtt válik teljessé.

,, Az én munkám a legszebb munka a földön és mindent szeretek benne, de van néhány nagyon fontos része a folyamatnak, amiben részt veszek. Az első az, amikor új anyagot fedezek fel, hiszen ekkor kezdődik a fejemben egy új illat létrehozásának folyamata. A második a megalkotás, amit szintén nagyon szeretek, de a végső periódus akkor van, amikor szívemet- lelkemet beleteszem. Nincs sikerreceptem, csak remélni tudom, hogy valakinek megérintem az érzéseit. Amikor kint vagyok az utcán és érzem, hogy valaki az általam készített parfümöt viseli, a legnagyobb öröm a munkám során. Ez az ember nem tudja, ki vagyok, nem vagyunk ismerősök, de anélkül, hogy észrevenné, egy apró kis részem van rajta. Néha valóban követem az embereket, hogy megbizonyosodjak arról, hogy azt az illatot érzem, amire gondolok. Szóval ha látod, hogy valakit követek, az csak szakmai okokból van!”

Mindig a tökéletességre törekszik, hiszen egy illat meghatározza a divatház, a márka egészét, ugyanolyan képviselője, mint a legújabb cipő vagy ruhakollekció. ,, Lehet, hogy az egyik parfüm az első olyan termék lesz, amelyet valaki a Herméstől vásárol, így az én felelősségem, hogy a Hermés összes értékét egy palackba tegyem, figyelve az utolsó apró kis részletre is.”


Forrás:


19 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

Comments


bottom of page