top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

"Általában a kő választ ki bennünket"- Interjú Ember Csillával a Chillearrings tervezőjével

Ember Csilla a Chillearrings márka megálmodója, egyben tervezője és a Chill Home Studio egyik tulajdonosa. Gyermekkora óta imádja az ékszereket. Folyton karkötőket fűzött már akkor is. Milyen érdekes a sors, hogy újra visszaköszön ez az életében. A márka megalapításával az volt a célja, hogy a saját szemén keresztül mutassa meg a divat világát, az ékszereket, melyekkel mi nők megszínesíthetjük a hétköznapjainkat.

Honnan jött az ötlet, hogy egyedi tervezésű ékszereket szeretnél készíteni?

Valójában vágytam valami teljesen egyedi termékre, ami a két kezemmel készül el és amiben megmutathatom az én stílusomat. Rengeteg bizsu terméket forgalmaztam és egy idő után már nem éreztem. Szerettem volna valami újat adni. Valami egészen mást, ami minőségi alapanyagokból készül el és ami én vagyok. Tudtam, hogy úgy lehet kitűnni, ha valami különleges, egyedi termékkel rukkolok elő.

Miként alakult ki az, hogy sok anyag közül pont ezekkel szeretnél dolgozni?

Közel állnak hozzám az ásványok és első látásra szerelem volt minden egyes alapanyag. A MARBLE volt a legelső kollekcióm. A márványminta hatalmas szerelem mind a mai napig.

Honnan ered a természethez való kötődésed?

Kislánykorom óta kötődök a természethez, legyen ez erdő, hegyek, bármi. Imádok kirándulni. Igazi kertvárosi lány vagyok. Valódi csodának tartom, hogy a természetben bárhol képződhetnek ásványok.

Alapanyagként melyik ásványt használod a legszívesebben? Miért pont azt?

A howlitot, a márványmintát és a rózsakvarcot szeretem a legjobban. Egyrészt a jelentésük miatt, mert abszolút tudok vele azonosulni, másrészt a kinézetük miatt, mert imádom ezt a kombót.

Az ásványokat gyakran hozzák össze a spiritualitás témakörével. Te hogyan viszonyulsz ehhez?

Nagyon is hiszek az ásványokban, a rezgésükben. Spirituális vagyok teljes mértékben.

Szolgáltatásaid közé tartozik, hogy lehet hozzád workshopokra menni. Hogy néz ki nálad egy ilyen alkalom?

Igazi énidő. Megérkeznek a lányok és teljesen átszellemülnek. Alkotnak. Kreatívkodnak. Öröm nézni. Olyan karkötő születik ilyenkor, ami teljesen az ő igényüknek megfelelő.

Rengeteg alapanyaggal, kiegészítővel készülök, hogy mindenki találjon számára ideálisat. Általában mindig azt mondják, hogy a bőség zavara van, alig tudnak választani. Majd végül elkészül egy olyan karkötő, ami teljesen őket tükrözi. Jó érzés velük beszélgetni és látni, hogy kikapcsolódnak, élvezik minden egyes pillanatát a workshopnak. Számomra a legfontosabb, hogy elégedetten távozzanak.

Nagyon innovatívnak tartom, hogy beszerezhetőek nálad boxok, melyekben csak az alapanyagok találhatóak meg, nem maguk a kész termékek. Hogyan született meg az az újszerű elképzelés, hogy megosztod az alkotási folyamatot? Van ezzel olyan szándékod, hogy formáld a vevőid esztétikai érzékét, kreativitását?

Tavaly ilyenkor a Covid első hullámakor a helyzetnek köszönhetően muszáj voltam igazából gyorsan reagálni. Nem tudtam workshopot tartani a személyes érintkezés miatt, így gondoltam, hogy beleteszem a vásárlóimnak mindezt egy boxba. És milyen jó döntés volt ez!

Óriási öröm volt, mikor heti szinten több száz DIY BOXOT kellett elkészítenem. Hiszen az emberek otthon voltak, unatkoztak, nem tudtak közösségbe járni. Szuper lehetőség volt otthon alkotni, egy kicsit elvonatkoztatni az adott helyzettől. A legnagyobb boldogság töltött el, mikor sorra küldték a fotókat, hogy milyen egyedi karkötőket készítettek. Természetesen szándékom, hogy formáljam vevőim esztétikai érzékét. Ezzel tudtam őket szabadjára engedni és egy kis kreatívkodásra bíztatni.

Milyen jelentőséget tulajdonítasz annak, hogy te, mint alkotó ember magának az alkotásnak a folyamatát mégis átadod a vásárlóid kezébe?

A helyzetre sajnos gyorsan kellett reagálnom. Mérlegeltem persze, de úgy éreztem, hogy ezzel a döntéssel csak nyerhetek. Persze lesz olyan, aki elmegy, beszerzi az alapanyagokat, és elkészíti otthon magának, de a legtöbbjük ugyanúgy idő hiányában tőlem veszi meg az egyes kollekcióim darabjait.

Rengeteg ásványból készült ékszert lehet látni akár az Instagram felületeken megjelenő reklámokban, vásárokon, akár a kifejezetten erre specializálódott üzletekben. Miben látod az ékszereid egyediségét?

Igen rengeteg van, de valahogy próbálom az egész márkán keresztül megmutatni az én stílusomat és átadni ezt az egész Chill életérzést. Minden egyes darabban benne van a szívem-lelkem. Nem másolom senki termékét, hanem egyedileg alkotom meg azt. Ez érezhető minden egyes munkámon is, hiszen egyre többen felismerik a Chill karkötőket.

Mi az oka szerinted, hogy az utóbbi időben az ásványok iránti igény ennyire megnőtt?

Szerintem nagyon sok ember spirituális, hisznek az ásványok erejében. Mivel jótékony hatással bírnak, előszeretettel viselnek ásvány karkötőket.

Mennyire hiszed azt, hogy egy-egy kő egy-egy személyiségtípushoz közelebb áll?

Általában “a kő választ ki bennünket". Értem ezt úgy, hogy amelyik kőről egyszerűen nem tudod levenni a szemed, na az lesz a te köved.

A workshopon látom a résztvevőkön, hogy mit választanak ki és amikor elolvasom a jelentését az adott ásványnak, hihetetlen, de egy az egyben rájuk illik.


Az Instagram oldaladon megosztottál egy hexagon láncot. Mit kell tudni róla?

A Hexagon a védjegyem. Szerettem volna mindig is egy olyan kollekciót, amiről felismerhető a márka.Közel állnak hozzám nagyon a geometrikus alakzatok. A kedvencem a HEXAGON, mint szimbólum, a szabályos hatszög, a bőség, harmónia, szabadság, házasság, szerelem és az ember jelképe - két láb, két kar, fej, törzs - is. Abszolút tudok azonosulni a jelentésével. Ezzel a kollekcióval a cél, hogy szintet lépjek, hiszen nem ásványból fog elkészülni, hanem 14K arany és 925 Silver kollekció lesz.


A jövőbeli terveid között szerepel más anyagokból készült ékszerek tervezése is?

Igen. Már készül is a nyári kollekció, ami egy teljesen új alapanyagból fog készülni.

Már nagyon várom ezt a projektet is. Remélem tetszeni fog Nektek!


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page