top of page
  • Szerző képeTóth Kriszta

Emelem kalapom! -Egy kiegészítő mindenek felett!


Angliában nagy hagyománya van a kalapviselésnek; az etikettjük szerint hivatalos alkalmak esetén ma is kötelező viselet. Nézzük csak meg II. Erzsébetet, akit szinte soha nem láthatunk a kalapjai nélkül. Természetesen a brit uralkodó nem csak a kötelességének tesz eleget, hanem szívesen hordja színesebbnél színesebb kalapjait.


Nem csoda, hiszen az előkelőségek kalapjait Londonban Philip Treacy készíti, aki főnix madárként élesztette újra és tette izgalmassá a különféle fejfedőket. Alkotásait láthattuk modelleken a legnagyobb kifutókon, színészeken, énekeseken egyaránt; divatipari sikereinek köszönhetően pedig maga az angol királynő tüntette ki a Brit Birodalom Érdemrendjével. Nálunk kicsit más a helyzet; persze Magyarországon is van hagyománya a kalapok viselésének, de nem olyan értelemben, mint a briteknél. Itthon a legtöbben inkább színpadi kellékként tekintenek rá, mint utca viseletként.

Pedig kis hazánknak is megvan a maga úttörője a kalapok terén. Vecsei Zsófi neve ma már egybeolvadt az izgalmas és minőségi kalapok gondolatával. Várhegyi Éva kalapszalonjában kezdte elsajátítani a kalapos mesterséget, majd később a fent említett Philip Treacy műhelyében bontogathatta tovább szárnyait. Megalapította saját márkáját a Vecsei Millinery-t, ahol nem csak klasszikus kalapokkal, hanem extravagáns fejdíszekkel is foglalkozik. Legfőbb célja, hogy Magyarországon is népszerűvé váljanak ezek a kiegészítők, így igyekszik teljesen egyedi igényeknek megfelelően dolgozni.

De miért is jó egy kalap? Amellett, hogy személyiségünket tükrözve felteheti a koronát 1-1 outfitre, évszaknak megfelelően óvja a fejünket és arcunkat a naptól vagy a hidegtől. Rengeteg fazon és szín közül választhatunk magunknak olyat, amiben egy sima hétfő reggel is jól érezzük magunkat. A klasszikus fazonok sosem mennek ki a divatból és ezek kombinálhatóak a legjobban bármivel. A Vecsei Millinery kalapok között biztosan találtok minden alkalomra megfelelőt.

Legyen az egy klasszikus, vagy egy speciális alkalomra gyártott fejdísz. Zsófi alkotásai egyébként Sármán Nóra menyasszonyi ruháinak állandó kiegészítője a kifutón, de más tervezőkkel és márkákkal is szívesen kollaborál.

A hírességek is szívesen viselik kezének munkáját; Eszenyi Enikő egyébként is csodás stílusának remek kiegészítője lett ez a különleges fejdísz, és az énekesek is egyre gyakrabban viszik színpadra kalapjait.

Érdemes bátornak lenni és máshogy gondolni ezekre a remek kiegészítőkre hiszen, ha megtaláljuk a számunkra kedves fazont, akkor ezek a minőségi kalapok évekig hű társaink lehetnek a hétköznapokon is. Persze a merészebbek nyugodtan kísérletezzenek különlegesebb kalapokkal vagy fejdíszekkel egyaránt, mert a legegyszerűbb szetteket is tökéletesen feldobják. Tollakra fel kedveseim!Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

Comments


bottom of page