top of page
  • Szerző képeTóth Kriszta

Esküvői hajtrendek, mondj igent rájuk!


A nagy nap tökéletessége rengeteg apró részleten múlik, ami alól a menyasszony frizurája sem lehet kivétel. Bár a ruha adja a fő irányvonalat, a megfelelő kiegészítőkkel, cipőkkel, hajjal lehet igazán teljessé tenni a képet. Vannak persze, akiknek határozott elképzelései vannak az esküvői frizuráját illetően is, de hoztunk pár tippet és trendet, amikből inspirálódhatnak azok is, akik még nem tudják milyen hajjal vonuljanak az oltár elé. Több szempontot is érdemes figyelembe venni a választás esetén; nem mindegy a ruha szabása, a fejformánk, a hajunk adottságai és persze ott vannak még a trendek is.

Ha megvan már a kiválasztott ruha figyeljünk annak kivágására először. Egy hátul mélyen kivágott fazonhoz nem érdemes kiengedett hajzuhatagban gondolkozni, hiszen akkor pont a lényeg nem fog érvényesülni. Az ilyen ruhákhoz a legjobb egy laza konty vagy egy oldalra készített sellő fonat, amely hagyja érvényesülni a ruha adottságait. Ha elöl mélyen dekoltált a ruhánk, akkor nyugodtan választhatunk egy romantikus kiengedett frizurát vagy egy félig feltűzöttet. Ezekkel a klasszikusokkal és egy kis hullámmal nem lehet hibázni.

Még mindig hódítanak a hangsúlyos csatok, amik nem csak praktikusak, de ékszerként is funkcionálnak hatalmas gyöngyös és köves részleteikkel. A különböző magasságú és lazaságú kontyok szintén olyan opciók, amik sosem mennek ki a divatból. Egy pánt nélküli ruha esetében például kimondott jól néz ki egy oldalra készített konty. Ezeket bátran díszíthetjük hajtűkkel, csatokkal, de akár élő virágokkal is; ha pedig fátyolban gondolkozunk egy tarkóhoz középre tűzött verzió tökéletes lehet annak viseléséhez. Az elmúlt években látottak alapján a legfontosabb jelző a lazaság lett a frizurákat illetően. Egyre kevesebben választanak szorosan fésült kontyokat, inkább a természetesség irányába elmozduló frizurákat részesítik előnyben. Így hódítottak teret a különböző fonott frizurák is, ahol szintén nem a tökéletesség a domináns, sokkal inkább a romantikus, könnyed kinézet.

Egy nyári esküvőnél egyébként is praktikus, ha nem melegít pluszba bennünket a kiengedett hajunk. Erre opció lehet a szintén reneszánszát élő lófarokba kötött frizura is, ahol ugyanígy a könnyed természetesség elérése a cél. Érdemes hosszú és középhosszú haj esetén is göndörített hajjal dolgozni, hogy növeljük a volument és tartósabb legyen a frizuránk. Rövid hajú menyasszonyok esetén sem kell lemondani az esküvői hangulatról, hiszen egy ilyen frizurát is rengeteg kiegészítővel fel lehet dobni és ünnepélyesebbé tenni.

Az igazán belevaló arák akár hangsúlyos fejdíszeket is választhatnak, amik aztán tényleg királynői magaslatokba emelik az összképet. Divatosak a különféle hajpántokra vagy csattokra applikált kompozíciók viselése és újra hódítanak az arcot sejtelmesen fedő hálók. Ezek a fejdíszek lehetnek akár színesek is, tollakkal díszített darabok, sőt kalapok is! Nem véletlenül jelennek meg újra és újra Sármán Nóra bemutatóin a ruhák tökéletes kiegészítőjeként a Vecsei Zsófi által készített különleges fejdíszek és kalapok. Az ilyen darabok viseléséhez nem is szükséges nagy frizurákban gondolkodni, hiszen ez egyszerű kiengedett hajban is jól mutatnak és feldobják azt.

Összességében évről évre a klasszikus frizurákat veszik elő a menyasszonyok leggyakrabban az aktuális trendekkel fűszerezve. Egy szép konty, egy romantikus hullámos haj vagy egy bohókásan borzos rövid frizura sosem fog kimenni a divatból. Az meg már csak rajtunk múlik, hogy stílusában a divatot követjük vagy saját ízlésünket. Érdemes minden választás esetén akár többszöri próbát is tartani a hajjal kapcsolatban, így jobban tudunk azonosulni a választott frizurával, mint a képeken. Hajunk adottságainak tekintetében pedig hallgassunk fodrászunk tanácsaira, hiszen vékonyszálú, kevés hajból nem lehet elérni ugyanazt a hatást, amit a képeken látunk sokszor. Ha pedig mindenképpen ragaszkodunk az elképzeléseinkhez, még mindig ott a lehetősége az alkalmi póthaj használatának, ami biztosítja majd a hajunk dúsítását, sőt akár a hosszát is elcsalhatjuk vele.Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page