top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

Fenntarthatóság, nőiesség, kényelem - interjúnkban Nagy Fanny mesélt a FANNA polewear márkáról

A FANNA polewear szemlélete a társadalmi felelősségvállalás, a fenntarthatóság, az átláthatóság és a környezettudatos gondolkodás köré épül, ösztönözve a nőket az ön elfogadásra és az önszeretetre.

Miért a FANNA polewear nevet választottad a márkádnak? Onnan jött a FANNA, hogy az imádott unokahúgom időszakosan más neveket adott nekem ahogyan nőtt fel, és egyszer csak Fanna lettem. Soha senki más nem hívott így, és ez annyira megtetszett. Imádom, hogy így hív engem. Innen jött a névválasztás.

Mitől lehet igazán minőségivé tenni egy sportruházatot? A legfontosabb ehhez egyrészt az anyagválasztás, másrészt a varrás és a technológia. Milyen fő szempontokat veszel figyelembe egy ruha tervezésénél és megalkotásánál? A fenntarthatóságot, a nőiességet és a kényelmet.

A sportolási tevékenységekhez létrehozott ruhák a legtöbb esetben más anyagból készülnek, mint a hétköznapiak. Ti mivel dolgoztok? Az Econyl nevű fonalból készített, újrahasznosított anyaggal dolgozunk. Halászhálókból, szőnyegekből és egyéb nylon hulladékok újra feldolgozásából jön létre. Továbbá GOTS tanúsítvánnyal rendelkező biopamutot is igénybe veszünk, melynek előállítása során a környezeti és a társadalmi szempontokra is figyelemmel kell lenni. Nem utolsó sorban pedig kevesebb vízfelhasználással és vegyszermentesen állítják elő, ami Földünk megóvása mellett még az egészségünk számára is a legjobb választásnak bizonyul.

Nagy jelentőséget tulajdonítotok a környezettudatosságnak. Munkátok során mit tudtok tenni a fenntarthatóság érdekében? Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a nálunk található Fanna darabok megfeleljenek a zöld gardrób alapgondolatának, így természetesen az anyagválasztás, a szabászat és a technológia során is környezetbarát módon járunk el. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy az újrahasznosított anyag alkalmazása önmagában kevés ahhoz, hogy egy márka valóban fenntartható legyen. A FANNA POLEWEAR címkénk, valamint a csomagolódobozunk is részben újrahasznosított papírból készül. A táskát, amiben a megrendeléseket küldjük, szabászati hulladékból és más újrahasznosított anyagokból, ruhákból varrjuk. Természetesen ezek a táskák a későbbiekben akár bevásárlásnál, utazásnál vagy bármilyen egyéb alkalommal felhasználhatóak. Szeretnénk hozzájárulni az alacsonyabb környezetterheléshez, ezért törekszünk a hulladékmentességre. Amit lehet, azt felhasználunk, vagy újrahasznosítjuk azt. Vannak kifejezetten olyan termékeink (pl. Save Panty, Save Top, V Bodysuit) melyeket kisebb, szabászati hulladékból megmaradt anyagdarabokból készítünk, új terméket alkotva. A termékválasztékunkban felkarkötő, combkötő és maszk is található, amit szintén maradék alapanyagokból készítünk el. Szelektíven gyűjtjük a különböző anyagokat, nem csak a papírt, fémet és műanyagot, hanem a textileket is, így a gyártás során nagyon kis mértékben termelünk kommunális hulladékot. Emellett a közösségi felületeinken és a FANNA blogján egyaránt biztatjuk az újrahasznosításra és a tudatos vásárlásra az oda látogatókat, illetve igyekszünk havi szinten minél változatosabb kihívásokat szervezni, amelyek a környezetünk megóvását, a fenntarthatóságot és az egészséges életmódot egyaránt támogatják.


Mennyire lehet prioritásként kezelni a divatos kivitelezést egy sportruha létrejöttekor? Hogyan tudjátok megoldani, hogy ezek a plusz elemek ne menjenek a kényelem vagy a funkcionalitás rovására?

Nagyon sok 'divatos' elemmel találkozhatnak a webshopunkra látogatók, és a visszajelzésekből ítélve úgy látjuk, hogy az elemek, amikkel még különlegesebbé tesszük a FANNA termékeket, egyáltalán nem mennek a kényelem és a funkcionalitás rovására. Ebben az esetben az előkészületekben rejlik a kulcs, minden a szabásmintánál és annak a tesztelésénél kezdődik. Ez utóbbinál pedig ki kell hogy derüljön, hogy az adott design a funkcionalitás és a kényelem rovására megy-e vagy sem.

Van valami, amit még szívesen megosztanál magadról vagy a márkádról? Örömünkre szolgál megosztani, hogy a FANNA darabok Magyarországon, magyar munkaerővel, teljes odaadással, nagy kreativitással és hatalmas szeretettel készülnek. A Fannánál nagyon figyelünk az emberi értékek támogatására, az etikus dolgozói körülményekre. Különleges gondolkodásmódunkkal példát szeretnénk mutatni a jövő generációjának, hogy közösen szebb jövőt teremthessünk.


26 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

コメント


bottom of page