top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

"Vagányabb darabok egy merészebb, újszerű öltözethez" - interjú a FunkyLab tervezőjével

Egy vagány és rendhagyó márka repít minket vissza a 70-es évek Amerikájába, a funky és soul zenei stílus világán belül, modern kiegészítők segítségével.

Honnan jött az ötlet a márka koncepciójához? A márkát teljes mértékben a személyes érdeklődésem ihlette, így felfogható én-márkának is. A 70-es, 80-as évek Amerikájának funky, soul és hiphop zenei stílusa az a hangulat és közeg, amelyben megpróbálom megjeleníteni a kizárólag parafából készült táskákat, pénztárcákat. A parafa egy korábbi portugál út kapcsán lett szerelem és rendkívül elkötelezett vagyok, hogy megismertessem ezt a szenzációs anyagot a hazai divat iránt érdeklődőkkel. Ezen felül, a márka céljaként határoztam meg, hogy segítsem kibontakoztatni azokat a nőket és férfiakat, akik keresik a vagányabb darabokat egy merészebb, újszerű öltözethez, legyen az sportos, praktikus vagy nőies.Honnan szerzed be az alapanyagokat? A parafát Portugáliából rendelem, tehát minden termék minőségi portugál parafából készül. A termékekhez szükséges egyéb kellékeket Magyarországon vásárolom. Ez tudatos döntés részemről, a táskák tervezésénél azt is figyelembe veszem, hogy a kivitelezéshez szükséges "alkatrészek" beszerezhetők-e itthon.

Miből inspirálódsz? Alapvetően a hetvenes évekből, de sokszor elég egy anyagminta vagy szín, ami idővel beindítja a fantáziám. Ez mindig egy hosszabb folyamat.

Van e lehetőség élőben megnézni a termékeid, ha igen hol, ha nem, tervezel e árulni fizikálisan valahol? Jelenleg a WAMP design vásáron találhatnak meg az érdeklődők, illetve Pécsett a Design Patika üzletében is megvásárolhatók a táskák, mini tárcák. Ezen felül szeptembertől tervezek saját alkotóműhelyben tevékenykedni Budapesten, ahol szeretettel várom az érdeklődőket, vásárlókat. Erről a márka Facebook oldalán lesz majd bővebb információ.

Dolgozol új kollekción, ha igen mi a fő ihlet? Jelenleg egy mini hátizsákon dolgozom, amely terveim szerint tökéletesen kiegészíti a kis táskákat mint vonalvezetésben, mint funkciójában, megkönnyítve a városi életet. Nem célom a széles termékskála létrehozása, inkább 1-1 karakteres formára, funkcióra törekszem és azt kínálom különböző mintákban, színekben.


55 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page