top of page
  • Bora Fanni

Hallgass a szívedre! Egy ékszer, ami túlmutat a divaton.



Nem elsősorban a hallókészülék viselése okoz problémát az érintetteknek, hanem inkább azok a hallássérülésből fakadó nehézségek, amelyek a kommunikációs helyzetekben jelennek meg: tanulás közben, munkavállalás során, társas helyzetekben, magánéletben.

Mivel nehezített a kommunikáció, ezért sok frusztráció, megfelelési kényszer, önfelvállalási, önelfogadási problémák nehezítik a hallássérültek életét. Fontos, hogy keressenek és találjanak olyan közeget, ismerőst, akivel sorstársként át tudják beszélni a nehézségeket, és idővel a halló környezetüket is avassák be abba, hogy miképpen hallanak, mi jelent számukra segítséget. Fontos szem előtt tartani, hogy a hallássérüléstől nem váltak kevesebbé.


Vannak olyan vezeték nélküli eszközök, amelyek segítik a hallássérült személyeket az egyszerűbb mindennapok megélésében. A mai modern, digitális készülékek nemcsak külsejükben, de tudásukban is lényegesen többet nyújtanak elődjeiknél.

A most 23 éves művész és színész, Chella Man 13 éves korában teljesen elvesztette hallását, és jelenleg is cochleáris implantátumokat visel. Gyerekkora nagy részét Közép-Pennsylvania-ban töltötte, ahol a kisebbségek akkor még kevesen voltak és ha voltak is, nem szólaltak fel értük. “Négy éves koromban kezdtem elveszteni a hallásomat egy olyan ok miatt, amely még ismeretlen. Azt mondták, hogy valószínűleg teljesen elveszítem a hallásom.

Ez arra késztetett, hogy minden hangot kiélvezzek, a zenétől az anyám megnyugtató hangjáig. Reggelente madarak hallatára ébredtem, de egy nap ez teljesen abbamaradt.

A művészet, az írás és az ön-dokumentáció révén Chella fenntartás nélkül bepillantást engedett a világába, legbensőségesebb aspektusaiba, valamint transzmaszkulin és siket emberként tett utazásaiba. Számos interjúban válaszol irigylésre méltó őszinteséggel életének kihívásairól és azóta már áthidalt nehézségeinek gondolatairól. Végeláthatatlan ötletei közül az egyik egy hallókészülék, amelyről nem feltétlenül az általános készülék jut az eszünkbe, ez amolyan ékszerként is funkcionál. És ez is volt a cél. Az együttműködésben a New York-i Private Policy kiadó segített. Chella, Siying Qu és Haoran Li tervezők a tavalyi New York-i divathéten találkoztak, és azonnal megvalósították az elképzelést. Man a fülékszerek sorozatát, már évek óta szerette volna közhírré tenni, ezzel is ünnepelve a siket és nagyothallók közösségeit.

"Érdekelt bennünket, hogyan használhatjuk az ékszereket oktatási/gyógyítási célokra"




Forrás:

Director, Writer, Editor : @chellaman

Producers: @siying_qu and Chella Man

Jewelry: @privatepolicyny x Chella Man

Cast: @raylyaquino@freelove19xx , Chella Man

Videographer: @vivarium_imagery from @theonion

BTS Photographer: @maryv

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

bottom of page