top of page
  • Bora Fanni

Harmóniában önmagunkkal


Abban az esetben tudunk csak monokróm öltözködésről beszélni, hogyha tetőtől-talpig ugyanabban a színben/együttesben vagyunk.

Ha megfelelő stílusérzékkel rendelkezel, végtelenül kifinomult, letisztult tud lenni a végeredmény. Inkább egyéniség és alkat kérdése, hogy kinek ajánlatos alkalmazni. A személyiségünk és a színtípusunk nagymértékben befolyásolja, hogy milyen monokróm összeállításban fogjuk jól érezni magunkat.


A semleges, földszínű vagy pasztell színekből kialakított monokróm szettek az időtlen stílus stílusjegyei közé tartoznak. A sötét monokrómok elegánsak és emelkedettek ugyan, de hétköznapi viseletként sem hivalkodóak. A klasszikus és az időtlen stílushoz is illenek, de a kreatív, vagy az olyan alternatív stílusok - mint a pár éve divatnak vélt EMO- is szívesen alkalmazzák. Az élénk színekből álló monokróm szettek inkább ünnepi, alkalmi viseletként funkcionálnak, hétköznapra eléggé kirívóak. Négy színtípust jegyeznék meg, mert ezekkel lehet a leginkább érzékeltetni a hideg-meleg, tél-tavasz árnyalatokat, testalkattól függően. A testalkat döntő szempont a monokróm viseletben. Magas-alacsony, telt-vékony, skandináv-mediterrán, mind páratlan és egyedüli, de nem összehasonlítható.

Fekete+Kék

Alacsony+testes, magas+vékony vagy éppen a keveréke, igazoltan kiemelik az alkatunk előnyös oldalait. A sötétebb tónusú monokróm szettek bőrtípusoktól függetlenül mindenkinek karaktert, eleganciát biztosít.


Piros+Citromsárga

A drámai, vagy az extravagáns megjelenés kedvelői remekül érezhetik magukat egy tűzpiros vagy egy napsárga monokróm szettben is. A világos és élénk színek optikailag még inkább nagyítják a formákat. Ezek a testalkatok vízszintes tagolást és kontrasztokat igényelnek, amit leginkbb mintás anyagokkal érhetünk el.


Akárhogyan is nevezzük ezt a típusú öltözködést, arra kell elsősorban törekednünk, hogy minél közelebbi színeket viseljünk, hibázni szinte lehetetlen.
Borítókép: Instagram @anainparis


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

Comments


bottom of page