top of page
  • Bora Fanni

Hiraeth márka különlegessége, hogy minden darab újrahasznosított anyagból készül

Hiraeth márka 2019-ben született meg abból a célból, hogy vásárlási lehetőséget biztosítson azoknak, akik a recycling és a zero waste iránt érdeklődnek. A brand különlegessége és védjegye, hogy minden darab valamilyen újrahasznosított anyagból születik újjá. A nekik adományozott ruhák egy részét újra gondolják és felhasználják… De hogy mi történik azokkal a ruhadarabokkal, amiket nem használnak fel? Gyere és olvasd el interjúnkat, hiszen Lénárdt Laura a márka tervezője megosztotta velünk.

A Hiraeth márka nem csak egy márka, hanem az anyukáddal létrehozott alapítvány fő támogatója is egyben. Tudnál nekünk erről mesélni? Kiknek és hogyan segítetek? Megálmodtuk és létrehoztuk a THÉT-A alapítványt, aminek az egyik fő támogatója lett a Hiraeth. Rászoruló, hátrányos helyzetben élő családoknak segítünk azzal, hogy a kiselejtezett ruhákat, amiket a márka részére adományoznak, és nem kerülnek felhasználásra, személyesen juttatjuk el a családokhoz. Ezek mellett az alapítvány pedig kiemelt feladataként támogatást nyújt egy felzárkóztató mentorprogram segítségével.



Mikor fogalmazódott meg benned, hogy a tervezéssel szeretnél foglalkozni?

Művészi beállítottságú ember vagyok, sőt, fő foglalkozásomat tekintve színésznő. Mindig is érdekeltek és inspiráltak más művészeti ágak. “The earth without ‘art’ is just eh.” Rajongója és gyakorlója is vagyok a különböző művészi önkifejezéseknek. A márka születése egy olyan időszak volt az életemben, amikor csordultig volt bennem a kreativitás, de éppen nem dolgoztam színházban, és ez, itt tört magának utat, itt tudtam kiadni mindazt, ami bennem volt.


Recycling márkaként honnan szerzed be a textíliákat/anyagokat, amelyekkel dolgozol?


A Hiraethnél minden újrahasznosított anyagból készül. Kiselejtezett ruhákat, secondhand-ben, adományboltban vásárolt holmikat használok fel és gondolok újra.

Így ezeknek az anyagoknak már volt egy előző élete, nálam pedig reinkarnálódnak.

Ki a célközönséged? Nők és férfiak is viselhetik egyaránt a ruhadarabokat?


Abszolút gondolok mindkét nemre, ami elsősorban abban nyilvánul meg, hogy sok unisex darabot készítek. De eddig valahogy több férfi dolog született, mint női. Szeretek férfiaknak tervezni.


A vírushelyzet ellenére mi az, amin dolgozol jelenleg és milyen terved van a nyárra nézve?


Leginkább a nyári visszatérés szervezésén dolgozom, hogy események keretein belül is elérhetőek legyenek a Hiraeth termékek. Mindig is szándékom volt, hogy a vásárlás mellett, élményt is tudjak adni az embereknek. A legelső, ruhabemutatóval egybekötött vásárom is egy ilyen happening keretén belül történt és azóta is szerveztem már több hasonló eventet, ahol a vásárlók, baráti társaságban, zenével, italokkal egybekötött shopping élményben részesülnek.


Ha a jövőre gondolunk, mi az amit igazán szeretnél?


Fejlődni. Egyelőre egyszemélyben végzek el minden feladatkört, ezért szeretnék a közel jövőben egy csapatot, megtalálni azokat az embereket, akikkel folytatni tudom az elkezdett munkát, akik “érzik” a Hiraethet és részesei tudnak lenni a márkának és szemléletnek.


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page