top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

Hogyan készítsd el otthon az Armani 2021-es tavaszi/nyári haute couture sminkjét?


Ahogy egy másik cikkemben is említettem, a divathetek tavaszi/nyári haute couture show-i közül a legtöbb kifutóra egészen természetes sminkeket álmodtak meg a tervezők, amelyek akár a hétköznapokon is bátran megállnák a helyüket. Természetesen mindegyikben van egy kis csavar a hagyományos sminkekhez képest, de a változatosság talán jól is jöhet olykor számunkra. Ennek okán gondoltam, hogy egyet közülük kiválasztva, lépésről lépésre kifejtem, hogy szerintem hogyan is jöhetett létre az adott smink. Így hát lássuk, hogyan készülhetett az Armani 2021-es tavaszi/nyári couture bemutatójára készült sminkje!

  1. Az alapos tisztítás és a megfelelő hidratálás után kiválasztották a modell bőrtónusához illő, természetes végeredményt kölcsönző alapozót. Az apróbb hibák javítására és a karikák halványításához korrektort használtak.

  2. Ezután egy enyhe ragyogást nyújtó, mattító púderrel fixálták a krémes állagú termékeket.

  3. Ezt követően a sminkesek enyhén csontosították az arcéleket.

  4. A szemöldököt természetesre formázták.

  5. Nézzük a legizgalmasabb részt, a szemeket, melyek belső sarkában a legintenzívebb ez a fényben már-már szinte fehéresen megcsillanó ezüst, ikonikussá vált krémes szemhéjfesték. A smink különlegessége, hogy ha jobban megfigyeljük a képet, a belső szemzugban az anyagot a szokásosnál jobban lehozták. Ettől lett talán igazán izgalmas. A szempillák tövébe egy sötétszürke, bársonyosan krémes szemceruzát alkalmaztak, melyet egy ecset segítségével eldolgoztak a füstös hatásért.

  6. A szempillákat csak szinte észrevétlenül, visszafogottan hangsúlyozták.

  7. Az ajkakra a bőrtónussal harmonizáló, matt, nude rúzst helyeztek fel. Enélkül a hideg árnyalatú ezüst szemhéjfesték nem mindenkin mutatott volna jól. Ezt megkoronázták egy ajakbalzsammal, hogy végül fényes textúrát kapjanak.

Igaz, nem is tűnik olyan nehéznek az elkészítése? Nekem ebben a sminkben az tetszik igazán, hogy teljesen átlagos színeket, sminkelési technikákat használtak, ráadásul nem is hangsúlyos, inkább természetes a végeredmény, mégis van benne valami különleges. Ez a festékek elhelyezkedésének és a textúrákkal való játéknak köszönhető.

Remélem kedvet kaptatok kipróbálni magatokon, főleg, ha az eddig megszokott sminketeket egy kicsit felturbóznátok. Persze ez csak egy kiindulást segítő alap. Mindenki maga tudja, milyen színek, formák állnak neki jól. Inkább csak biztatni szeretnélek titeket, hogy merjetek néha kísérletezni, hiszen így fogjátok megtalálni a hozzátok legközelebb álló stílust, árnyalatokat, színintenzitást egy sminkhez.


留言


bottom of page