top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

Influencerek kedvencei. Megéri megvenni?

Habár sok embernek a finom illat az elsődleges szempont egy szépségápolási termék vásárlásakor, az igazán mérvadó mégis az összetevőkben rejlik, és hogy azok közül melyik az igazán hatékony, mi az, ami kifejezetten káros? Ebből a szemszögből fogtok az összes sokszor hirdetett márkára rálátni.

Hello body:

Nagy a felhajtás körülötte. Aki rendszeresen használja a social media felületeket, aligha nem találkozott már vele. Magas minőségű, 98%-ban természetes, vegán, nem tesztelnek állatokon, szilikon-, parabén- és mikroműanyag mentesek. Ez jól hangzik. De mi az a maradék 2 százalék? Ránézve az összetevő listára csupa jó anyagot találunk, de feltűnt, hogy csaknem az összes termékükben van természetes eredetű parfüm, ami ráadásul szinte mindig középen helyezkedik el a felsorolásban. Ez származhat persze naturális anyagokból is, de akik érzékenyek rá, azoknál okozhat gondot irritáció, megjelenő pattanások formájában. Egyébként a vásárlók láthatóan szeretik a márkát, jó értékeléseket gyűjtenek be. Plusz pont, hogy kapható náluk mosható vattakorong is!

Physicians Formula: 1937-ben alapította Dr. Frank Crandall felesége kérésére, aki lupusban szenvedett, és olyan sminkekre vágyott, ami nem bántja érzékeny bőrét. Így alkotta meg hipoallergén, gondosan kidolgozott, káros anyagoktól mentes árucikkeit, amire a mai napig igyekeznek odafigyelni. Több ikonikusnak mondható kozmetikum is megbújik köztük. Ilyen a Murumuru Butter Bronzer, amit azért is szeretnek ennyire a vásárlók, mert sok társával ellentétben ez nem hagy sárgás beütést a bőrön, ráadásul annyi anyag van egy tégelyben, hogy mindennapi használat mellett is minimum 1 évig kitart.

Art Deco:

Egy újabb sokat hirdetett, sminkeket forgalmazó cég. Náluk a külső és a belső is mindig nagy hangsúlyt kap, ugyanis a színpaletta és a csomagolás is szemet gyönyörködtető. Nem csoda, hogy mára világmárkává nőtték ki magukat. Az INCI-t nézve bizonyos termékeknél ők is használnak illatanyagot és néha mást is, ami egyes embereknél gondot okozhat. Így vásárlás előtt érdemes lehet utánajárni, pontosan mit is tartalmaz a kiszemelt kozmetikum, érzékenyek vagyunk-e valamire közülük?


Lush:

A Lush esetében sokan megállnak a fürdőbombák kipróbálásánál. Pedig fő sajátosságuk, hogy friss, kézzel készített, megannyi izgalmas, hatásos, élményt nyújtó árut kínálnak. Számomra ilyenek az arcmaszkok, a csomagolásmentes sminkek és a kézkrémek. Esetenként alkalmaznak illatanyagot, de többségében figyelnek a természetességre.


Babor:

Az előző évekhez hasonlóan idén karácsonykor is a legtöbb női véleményvezérnél lehetett látni a Babor adventi kalendáriumát. Vajon azért reklámozzák ennyien, mert tényleg csodákat művel? Legtöbben pozitív véleményen voltak ezzel kapcsolatban, de többen is megemlítették a túl erős illatát az ampulláknak, illetve néhány embernél pattanásokat, irritációt váltott ki a rendszeres használat.

Úgy gondolom összességében a legtöbb influencer igyekszik felelősségteljesen olyan termékeket ajánlani, ami nekik tényleg bevált. Persze vannak kivételek, de ismét ki kell hangsúlyoznom, minden embernek más a bőre, így ami az egyiknek beválik, valaki másnak már nem biztos, ezért érdemes kiismerni bőrünket, és vásárlás előtt utánanézni az alkotóelemeknek. Így nem történhet baj.


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page