top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

Influencerek kedvencei. Megéri megvenni?

Habár sok embernek a finom illat az elsődleges szempont egy szépségápolási termék vásárlásakor, az igazán mérvadó mégis az összetevőkben rejlik, és hogy azok közül melyik az igazán hatékony, mi az, ami kifejezetten káros? Ebből a szemszögből fogtok az összes sokszor hirdetett márkára rálátni.

Hello body:

Nagy a felhajtás körülötte. Aki rendszeresen használja a social media felületeket, aligha nem találkozott már vele. Magas minőségű, 98%-ban természetes, vegán, nem tesztelnek állatokon, szilikon-, parabén- és mikroműanyag mentesek. Ez jól hangzik. De mi az a maradék 2 százalék? Ránézve az összetevő listára csupa jó anyagot találunk, de feltűnt, hogy csaknem az összes termékükben van természetes eredetű parfüm, ami ráadásul szinte mindig középen helyezkedik el a felsorolásban. Ez származhat persze naturális anyagokból is, de akik érzékenyek rá, azoknál okozhat gondot irritáció, megjelenő pattanások formájában. Egyébként a vásárlók láthatóan szeretik a márkát, jó értékeléseket gyűjtenek be. Plusz pont, hogy kapható náluk mosható vattakorong is!

Physicians Formula: 1937-ben alapította Dr. Frank Crandall felesége kérésére, aki lupusban szenvedett, és olyan sminkekre vágyott, ami nem bántja érzékeny bőrét. Így alkotta meg hipoallergén, gondosan kidolgozott, káros anyagoktól mentes árucikkeit, amire a mai napig igyekeznek odafigyelni. Több ikonikusnak mondható kozmetikum is megbújik köztük. Ilyen a Murumuru Butter Bronzer, amit azért is szeretnek ennyire a vásárlók, mert sok társával ellentétben ez nem hagy sárgás beütést a bőrön, ráadásul annyi anyag van egy tégelyben, hogy mindennapi használat mellett is minimum 1 évig kitart.

Art Deco:

Egy újabb sokat hirdetett, sminkeket forgalmazó cég. Náluk a külső és a belső is mindig nagy hangsúlyt kap, ugyanis a színpaletta és a csomagolás is szemet gyönyörködtető. Nem csoda, hogy mára világmárkává nőtték ki magukat. Az INCI-t nézve bizonyos termékeknél ők is használnak illatanyagot és néha mást is, ami egyes embereknél gondot okozhat. Így vásárlás előtt érdemes lehet utánajárni, pontosan mit is tartalmaz a kiszemelt kozmetikum, érzékenyek vagyunk-e valamire közülük?


Lush:

A Lush esetében sokan megállnak a fürdőbombák kipróbálásánál. Pedig fő sajátosságuk, hogy friss, kézzel készített, megannyi izgalmas, hatásos, élményt nyújtó árut kínálnak. Számomra ilyenek az arcmaszkok, a csomagolásmentes sminkek és a kézkrémek. Esetenként alkalmaznak illatanyagot, de többségében figyelnek a természetességre.


Babor:

Az előző évekhez hasonlóan idén karácsonykor is a legtöbb női véleményvezérnél lehetett látni a Babor adventi kalendáriumát. Vajon azért reklámozzák ennyien, mert tényleg csodákat művel? Legtöbben pozitív véleményen voltak ezzel kapcsolatban, de többen is megemlítették a túl erős illatát az ampulláknak, illetve néhány embernél pattanásokat, irritációt váltott ki a rendszeres használat.

Úgy gondolom összességében a legtöbb influencer igyekszik felelősségteljesen olyan termékeket ajánlani, ami nekik tényleg bevált. Persze vannak kivételek, de ismét ki kell hangsúlyoznom, minden embernek más a bőre, így ami az egyiknek beválik, valaki másnak már nem biztos, ezért érdemes kiismerni bőrünket, és vásárlás előtt utánanézni az alkotóelemeknek. Így nem történhet baj.


Comments


bottom of page