top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

"Elaludt a kislányom és azonnal szakmai videókat néztem"-Interjú Panota Leather Goods tervezőjével

Mai cikkünkben bemutatjuk a Panota Leather Goods márkát, amelyre az igényesség és a minőség jellemző. A táska stílusa az átlagostól és a hétköznapitól igaz eltér, de az ízléses kézimunka miatt lekövethető, egyedi és a brand karakterisztikája könnyen felismerhető rajta.

Hogyan kerültél a tervezői útra?


Tipikus gyermek születése utáni hátra arc. Gyermekkorom óta szerettem a kézműves dolgokat és én is készítettem mindenfélét, autodidakta módon tanultam meg varrni stb., igazából gyakorlatias ember vagyok. Elvitt az élet az egészségügy irányába, de nem éreztem soha, hogy a helyemen vagyok. Szerencsére a szülés után agyilag és minden szempontból kicsit “felszabadultam” és megtaláltam azt az alapanyagot, ami én vagyok: ez a valódi bőr. Mint egy örvény, úgy szippantott be ez az anyag és a szakma iránti érdeklődés. Amint elaludt a kislányom, azonnal szakmai videókat és szakirodalmat böngésztem. Ez volt a kikapcsolódás az anyai teendők közben. Aztán idővel elvégeztem a bőrdíszműves képzést és most kijelenthetem, hogy a hobbim a munkám. Alig várom minden nap azt, hogy dolgozhassak. Szerencsére van egy szerető és támogató családom, férjem, aki teljes mértékben mellettem áll és elismer!

Milyen anyagokat használsz?

Az alapanyag a valódi bőr, ami az élelmiszeripar nagyon értékes mellékterméke. Természetes anyag, kellemes tapintású, jó viselet, időtálló, szemben egy textilbőrrel vagy műbőrrel, ami műanyag, 2-3 év után szétmállik és elviselhetetlenné válik, megy a kukába. A bőr nagyon sokoldalú anyag, az élet számos területén nagyon jól hasznosítható. Igyekszem minél több növényi cserzésű bőrt használni, ami ráadásul természetes anyagok segítségével nyeri el a színét. A szabászati hulladékot is felhasználom kisebb tárgyak készítésére, így szinte alig van bőrhulladék a műhelyben.


Kiket tekintesz a célközönségednek?

Ha számokban kell meghatározni, talán azt mondanám, hogy a városi 30-60 éves korú hölgyeknek szánom a táskáim, mert stílus és funkció szempontjából ebbe a közegbe illik bele. Tervezésnél mindig átgondolom, hogy nekem mi lenne a kényelmes és praktikus méret, kialakítás. Igazából picit magamból indulok ki, de figyelek a vásárlói igényekre is, hiszen a legfontosabb, hogy a viselője legyen elégedett a táskával.


Hol érhetőek el a termékeid?

A közösségi oldalakon Panota Leather Goods néven találhattok meg. Nem tudok napi szinten posztolni, mert egyszemélyes vállalkozás és sokat dolgozom a műhelyben. De igyekszem heti szinten mutatni valamit, ami aktuális. Ezen a téren még van hova fejlődnöm, de rajta vagyok!

Nemrég elindult a weboldalam is, ami nagy előrelépés és boldogság nekem! www.panotaleather.com folyamatosan bővítem a termékkínálatot, így érdemes időnként ránézi. Az ott megtalálható fazonokból tudok egyedi színösszeállításokat készíteni igény szerint.

Mik a terveid a jövőre nézve?

A jövőben is szeretném megtartani a manufakturális jelleget, mert ez áll legközelebb a szívemhez, de a termékek körét szeretném bővíteni. Időnként férfi vásárlóim is vannak, ezért nekik is szeretnék kedvezni, de érdekelnek a lakberendezési kiegészítők is, a jövőben biztosan ezen a területen is kipróbálom magam de a bőr mint alapanyag nem változik majd. Már kialakult egy kisebb hűséges vevőköröm, ezt szeretném bővíteni. Nagyon jó érzés, hogy vannak, akik évek óta visszajárnak hozzám.


408 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page