top of page

"Elaludt a kislányom és azonnal szakmai videókat néztem"-Interjú Panota Leather Goods tervezőjével

Mai cikkünkben bemutatjuk a Panota Leather Goods márkát, amelyre az igényesség és a minőség jellemző. A táska stílusa az átlagostól és a hétköznapitól igaz eltér, de az ízléses kézimunka miatt lekövethető, egyedi és a brand karakterisztikája könnyen felismerhető rajta.

Hogyan kerültél a tervezői útra?


Tipikus gyermek születése utáni hátra arc. Gyermekkorom óta szerettem a kézműves dolgokat és én is készítettem mindenfélét, autodidakta módon tanultam meg varrni stb., igazából gyakorlatias ember vagyok. Elvitt az élet az egészségügy irányába, de nem éreztem soha, hogy a helyemen vagyok. Szerencsére a szülés után agyilag és minden szempontból kicsit “felszabadultam” és megtaláltam azt az alapanyagot, ami én vagyok: ez a valódi bőr. Mint egy örvény, úgy szippantott be ez az anyag és a szakma iránti érdeklődés. Amint elaludt a kislányom, azonnal szakmai videókat és szakirodalmat böngésztem. Ez volt a kikapcsolódás az anyai teendők közben. Aztán idővel elvégeztem a bőrdíszműves képzést és most kijelenthetem, hogy a hobbim a munkám. Alig várom minden nap azt, hogy dolgozhassak. Szerencsére van egy szerető és támogató családom, férjem, aki teljes mértékben mellettem áll és elismer!

Milyen anyagokat használsz?

Az alapanyag a valódi bőr, ami az élelmiszeripar nagyon értékes mellékterméke. Természetes anyag, kellemes tapintású, jó viselet, időtálló, szemben egy textilbőrrel vagy műbőrrel, ami műanyag, 2-3 év után szétmállik és elviselhetetlenné válik, megy a kukába. A bőr nagyon sokoldalú anyag, az élet számos területén nagyon jól hasznosítható. Igyekszem minél több növényi cserzésű bőrt használni, ami ráadásul természetes anyagok segítségével nyeri el a színét. A szabászati hulladékot is felhasználom kisebb tárgyak készítésére, így szinte alig van bőrhulladék a műhelyben.


Kiket tekintesz a célközönségednek?

Ha számokban kell meghatározni, talán azt mondanám, hogy a városi 30-60 éves korú hölgyeknek szánom a táskáim, mert stílus és funkció szempontjából ebbe a közegbe illik bele. Tervezésnél mindig átgondolom, hogy nekem mi lenne a kényelmes és praktikus méret, kialakítás. Igazából picit magamból indulok ki, de figyelek a vásárlói igényekre is, hiszen a legfontosabb, hogy a viselője legyen elégedett a táskával.


Hol érhetőek el a termékeid?

A közösségi oldalakon Panota Leather Goods néven találhattok meg. Nem tudok napi szinten posztolni, mert egyszemélyes vállalkozás és sokat dolgozom a műhelyben. De igyekszem heti szinten mutatni valamit, ami aktuális. Ezen a téren még van hova fejlődnöm, de rajta vagyok!

Nemrég elindult a weboldalam is, ami nagy előrelépés és boldogság nekem! www.panotaleather.com folyamatosan bővítem a termékkínálatot, így érdemes időnként ránézi. Az ott megtalálható fazonokból tudok egyedi színösszeállításokat készíteni igény szerint.

Mik a terveid a jövőre nézve?

A jövőben is szeretném megtartani a manufakturális jelleget, mert ez áll legközelebb a szívemhez, de a termékek körét szeretném bővíteni. Időnként férfi vásárlóim is vannak, ezért nekik is szeretnék kedvezni, de érdekelnek a lakberendezési kiegészítők is, a jövőben biztosan ezen a területen is kipróbálom magam de a bőr mint alapanyag nem változik majd. Már kialakult egy kisebb hűséges vevőköröm, ezt szeretném bővíteni. Nagyon jó érzés, hogy vannak, akik évek óta visszajárnak hozzám.


Fashion_Diffusion.png
bottom of page