top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

Interjú Zimits Andreával

Frissítve: 2022. febr. 7.

Legújabb cikkünkben 5 kérdést tettünk fel egy csodás hazai tervezőnek, Zimits Andreának. A designer 1996 óta tervez és alkot, és mindig képes a megújulásra, hiszen rajongásig szereti a különböző típusú kelméket, és kiegészítőket amelyeket gyűjt.




A designer sikere az egyediesség: minden ruhájából csupán 1 db létezik: ettől olyan különleges és megismételhetetlen. Alkotás során a belső sugallatokra hallgat, sosem tervez "tudatosan", hiszen a ruhák a tervezés és készítés folyamatában bontakoznak ki a kezei közül.

Nagyon kíváncsiak voltunk arra, hogy mit tartogat Andi ebben az évben, ezért 5 kérdést tettünk fel Neki: Fashion Diffusion: Tervezőként követed-e mások munkáját? Zimits Andrea: Igen, természetesen követem! Főként azokat a designereket kedvelem, akik hasonló színvilággal dolgoznak, mint én. Szeretem követni a divat alakulását, azonban fontosnak tartom azt, hogy figyeljem más tervező munkáit is: ezzel elkerülve, hogy bármi hasonlóság legyen kettőnk között. Számomra nagyon fontos, hogy a márkám egyedi, és különleges maradhasson! FD: Mi motivál a ruhák megalkotása során? Van egy elképzelt idea a fejedben, és ha igen, mi az? ZA: Pozitív energiákkal szeretem megtölteni a munkáimat, így arra fókuszálok, hogy az általam készített ruhadarabok ezt tükrözzék. Aki követi a munkásságomat már észrevehette, hogy a természet, és az állatvilág is közel áll a szívemhez: ezeknek a motívumai, színei gyakran jelennek meg a ruháimon.



Fotó: Nemes Bálint

FD: Milyen kitűzött célod van 2022-ben? ZA: Ez az év sok változást fog majd hozni az elmúlt időszakhoz képest, hiszen túl vagyunk egy nagy költözésen. Az elsődleges célom az volt, hogy ebben az új otthonban is megteremthessem a családom, és a saját belső harmóniámat. Szeretnék nyugodtan alkotni, ezen túlmenően boldogsággal fog eltölteni tavasszal a kertészkedés is. Bár ez sok-sok apró dolog, de nekem óriási boldogságot fognak most okozni! FD: Lesznek-e újabb tervezői napok ebben az évben? ZA: Természetesen! Nagyon szeretem ezeket a napokat, és mindig örülök, ha új embereket ismerhetek meg, akiket érdekel a munkásságom.

FD: Mit tanácsolsz azoknak, akik most lépnek erre az útra? Mire figyeljenek? ZA: Mindennek a sava és a borsa a varrás szeretete. A technikai és a gyakorlati részre ne sajnálják az időt: ismerjék meg alaposan a szakmát, ezt követően pedig minden rendben lesz! Célszerűnek tartom, hogy az első ruhadarabot, amelyet terveznek minden esetben maguk varrják meg: így látják a kelme esését. Úgy gondolom fontos, hogy ne csupán elméletben, hanem gyakorlatban is tudjunk varrni: a munkafolyamatok során rengeteg olyan probléma jelentkezhet, amelyet kizárólag tervezés során nem vennénk észre: úgymint az anyag reagálása a különböző varrási technikákra. Mindemellett hiszem, hogy ez egy fantasztikus élmény mindenki számára! Elérhetőségek: https://www.facebook.com/andreazimits https://www.instagram.com/andreazimits/

81 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page