top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

Ismerd meg JANKA különleges ékszereit - Interjú Németh Jankával

JANKA tervezője mesélt márkájáról illetve az ásványokkal való ismerkedéséről. “...szerettem volna a karkötőket készíteni, hiszen a gyöngyökkel ellentétben, az ásványkövek értéket képviselnek…” Mikor és miért alakult ki az ásványok iránti szereteted?

Amikor elindítottam a JANKA márkát még nem ismertem a különböző ásványköveket, azonban mindenféleképpen ezekből szerettem volna a karkötőket készíteni, hiszen a gyöngyökkel ellentétben, az ásványok értéket képviselnek, rendkívül változatosak és jótékony hatással is bírnak. Minőségi alapanyagokról van szó, ami számomra rendkívül fontos, így fokozatosan ismerkedtem meg velük, és még a mai napig tanulom őket. Nyitott vagyok az újdonság felé , így próbálok mindig új kőzetek is használni. Egyrészt azért, hogy színes legyen a termékpalettám, másrészt, hogy bővíthetem a tudásom. Először a gyönyörű színük, fényességük fogott meg, mostanra viszont az időtállóságuk miatt szerettem meg ezeket a csodás alapanyagokat.

Mi alapján inspirálódsz?

Ha új kollekciót vagy darabot hozok létre, azt általában a saját érzelmi állapotom inspirálja. Nyáron, a jó idő hatására például előszeretettel nyúlok a színesebb kövekhez, de van, hogy befelé fordulok, és inkább a sötétebb árnyalatok vonzanak. Mindig felmérem a vásárlói igényeket is, de alapvetően magamra hagyatkozom, hiszen így tudok hitelesen lenni. Van, hogy véletlenszerűen egymás mellé gördül két, különböző ásvány az asztalon, amit nem is gondoltam volna, hogy passzolnak egymáshoz, és végül születik belőle egy csodás karkötő. A karkötők mellett készítek scrunchiekat is, amiket például a kedvenc sorozatom, a Jóbarátok inspirálta. Ez a hajgumi újra divatját éli, amely kicsit visszarepít a 90-es évekre,amely igen nagy hatással van rám. Rendkívül kényelmes viselet a hajnak, amelyet akár egy JANKA karkötővel is párosíthatunk, hogy a kiegészítőink harmonizáljanak egymással.


Mennyire volt nehéz elindítani egy saját vállalkozást?

Számomra egy könnyű folyamat volt. Természetesen voltak hullámvölgyek, amikor úgy éreztem, hogy inkább abba kéne hagynom, de semmit nem szabad feladni. Ha vannak is nehézségek azok csak átmeneti időszakok, hiszen minden megoldható. Ez az egyik mottóm, így a vállalkozásomba is bátran vágtam bele.

Mit tartasz szem előtt egy karkötő összeállításánál?

A JANKA márka alapvetően az egyszerű, letisztult vonalat képviseli, így egy-egy karkötő összeállításánál is elsősorban ezt tartom szem előtt, hogy ezen a vonalon maradjak. Ezáltal szinte mindenhez hordható darab készül. És nem csak a különböző stílusú ruhákhoz, de a már meglévő karkötőhöz, karórához is fel tudjuk venni. Továbbá, amire rendkívül odafigyelek, hogy a színek jól harmonizáljanak egymással egy-egy karkötőn.


Dolgozol-e új projekten a közeljövőben?

Igen. Mindig érzem, amikor valami újra van szüksége a márkának, így jelenleg két új projekten is dolgozom, ami hatalmas izgalommal tölt el. Továbbá, nem titok, hogy ruhákkal is szeretnék foglalkozni, hiszen nemrég végeztem divat-és stílustervezőként. Így ez a harmadik, de a legnagyobb és legizgalmasabb projektem, amit alig várok, hogy a nagyközönségnek is megmutathassak.


333 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page