top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

Kenguru – a márka, ami a bulit az utcára vitte

Sokszor halljuk azt, hogy a külföldiek/turisták szeretnek Magyarországra jönni, hiszen a rengeteg látnivalón kívül pezseg az éjszakai élet, amely nemcsak szórakoztató hanem jóval pénztárcakímélőbb is, mint egyes külföldi országokban.

Ez nem csak napjainkban van így, a magyar klubélet a Széchenyi István gróf által, 1827. júniusában alapított Pesti Casinóval kezdődött és a ’90-es években élte virágkorát csaknem egy akkor frissen, 1994-ben indult márka, a Kenguru megjelenésével egyidőben, amely szerves része volt ennek az időszaknak.



Kép forrása: KENGURU


A Kenguru márka alapítója Mayer Balázs volt, aki a hazai divatélet egy talán ma már kevésbé ismert, mégis meghatározó alakja. A brand neve elég különleges és formabontó, az előzménye egy 1987-ben tartott szilveszteri buli, ahová az akkor még középiskolás fiú csöppent és furcsa táncmozdulatai miatt egy másik, számára ismeretlen társaság egyik tagja ezzel a becenévvel illette.

A ’90-es években a fiatalokat is magával rántotta az új hullám, a szabad életérzés, folyamatosan elkezdték másolni a popcsatornákon látott külföldi mintákat. A hazai klubélet felpezsdülése a márkára is nagy hatással volt, hiszen gyakorlatilag lehetetlen volt olyan egyedi ruhadarabokat találni, melyek alkalmazkodtak a korszak öltözködési szokásaihoz, ami nagyon kedvező volt a Kenguru által képviselt koncepciónak. Ruháin a modern és a hagyományos vonalat a különböző harsány és színes anyagokkal illetve nyomatokkal ötvözi. A műszőrmét is előszeretettel használja, igazi szőrmét illetve állati eredetű textíliákat azonban soha, hiszen állatvédő, részt vesz a PETA amerikai állatjogi szervezet magyarországi organizációjában is.

Kép forrása: KENGURU

A tervező azonban nem állt meg, igyekezett kitörni a szűkösnek tűnő klubéletből. Felismerte, hogy a divattervezők nem tudják megmutatni magukat, illetve azt, amit képviselnek, hiszen hiányoznak az ehhez szükséges közegek és csatornák, melyek segítségével közönséget szerezhetnének. Erre reflektálva 2002-ben létrehozta a Budapest Fashion Weeket, így ahogy Európa nyugati nagyvárosaiban, 2005-től Budapesten is rendeztek divathetet, melyet az alapító azóta is évi rendszerességgel tart meg fővárosunkban. Az évről évre invitált számos külföldi tervező bemutatói mellett egyik alkalommal a Fashion Tv is tiszteletét tette az eseményen. A Fashion Week elindításakor már kellő tapasztalattal rendelkezett, hiszen 1994. decemberében mutathatta be először a kollekcióját egy divatbemutató keretein belül a Fortunában, ezt követően pedig azóta is számos nívós divateseményre kap meghívást, mint például a London Fashion Week vagy a Serbia Fashion Week, illetve a Fashion Tv is többször bemutatta a kollekcióját. Ő egy személyben a kreatív igazgató, a marketingszakember illetve a látványvilágért is ő felel.

Kép forrása: KENGURU Facebook oldala, fotós: Zsocc Fotó

Kollekcióit gyakran külföldi utazásai és tapasztalatai inspirálják, ötlete gyakran a nemzetközi trendek előtt járnak. A Kenguru energikus, szabad, kreatív és egyedi, ami a színes személyiségeknek alkot. Nagyon különleges darabokat készít, olyan partiruhát, melyet az ember éjjel nappal viselhet, mint egyfajta életmód. Azoknak tervez, akik szeretik ötvözni a feltűnő, merész és vagány darabokat a hagyományosabb alternatívákkal, ezzel létrehozva a saját, egyedi stílusukat. Alkotásait zenészek, színészek és DJ-k is előszeretettel választják és viselik különböző online vagy tévés szereplésük során.

Napjainkban is számos eseményen jelent meg, 2011-ben meghívást kapott a Prishtina Fashion Weekre, 2014-ben pedig a Serbia Fashion Weeken vett részt, illetve 2019. áprilisában került megrendezésre a Budapest Fashion Week a Városligetben. Ugyanebben az évben ünnepelte a márka a 25 éves jubileumát.

243 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page