top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

“Egész napomat végig kíséri az a tudat, hogy legbelül ott ragyog a nőiességem.” - interjú Liliarm p.

A Liliarm Project márka alapítója mesélt a Fashion Diffusion magazinnak az új projektjéről, melyben a nőiesség és az önelfogadás került előtérben, kézzel készült fehérneműk formájában. Tudni illik, hogy a márka tervezője főállasú mérnök és hobbiként kezdett el alkotni tervezőként. Így ez első kérdésünk nem is lehetett más, csak is ez:


Mesélj kicsit magadról! Mikor alakult ki benned, hogy tervező szeretnél lenni? Mikor alapítottad meg márkádat?


Makai Lilla vagyok, mérnök és a Liliarm Project márka megálmodója. Férfias szakmát választottam és mindig is vonzottak a kreatív hobbik: rajzolás, festés, varrás. Kellett valami, amibe ha belemerülök egy hosszú munkanap végén akkor a külvilág megszűnik létezni, és amit ha befejezek elégedetten konstatálom, hogy ma is maradandót alkottam. A karantén ideje alatt, a 16.00-kor befejeződő munkaidő után neki kezdhettem ennek az új szenvedélynek. Az idő úgy telt el, hogy észre sem vettem, hogy már hajnalodik. Úgy döntöttem, hogy belekezdek a Liliarm kollekciók megtervezésébe. 2020. áprilisában kapott nevet ez a kezdetben hobbinak induló szenvedély.

Miért a fehérneműk és az esküvői köntösök világába kezdtél el orientálódni ?


Mindig is megszállottan gyűjtöttem a különleges darabokat. Egy finom csipke viselése valami sejtelmes erőt kölcsönöz: mások számára láthatatlan, nekem azonban az egész napomat végig kíséri az a tudat, hogy legbelül ott ragyog a nőiességem. Számomra egy izgalmas fehérnemű megtestesíti a női tökéletességet. Ez az én titkom, amely által elhiszem magamról, hogy szexi, de legfőképp magabiztos nő vagyok.


Hogyan születnek meg az új kollekciós darabok?


Számomra ez a projekt mély jelentéssel bír: ez az én történetem. Amióta az eszemet tudom, önbizalomhiánnyal küzdök. Sosem szerettem a testem. Valószínűleg sok nő tudja, hogy mire gondolok. Milyen hosszú és rögös az út az önelfogadásig, az önszeretetig. Én a fehérneműre esküszöm. Tulajdonképpen úgy tervezek, hogy mi az amit én is szívesen viselnék egy délutáni séta során vagy éppen a férjemet miben várnám haza.


A Liliarm Project márka jellegzetessége, hogy kézzel applikálod fel a csipkéket egy-egy darabra! Mesélj kérlek erről picit, hogy ez hogyan működik.


Egy fűző esetén adott méretű alapra applikálom fel a csipkét. Gondosan kivàlasztott darabokat helyezek fel, ahogy a legjobban mutat és ezeket helyenként géppel, de leginkább kézzel varrom fel. Nem kevés idő, de így a legszebb és legigényesebb a megvalósítás.

Amióta létrehoztad a Liliarm Project márkát milyen mérföldköveket értél el?


Helyet kaptam a Zoé Fashion&Beauty&More Showroomban több fantasztikus magyar tervező és szolgáltató mellett. Különböző nemzetiségű magazinokban szerepeltek a termékeim magyar és külföldi modelleken. A ZOÉ csapatával szerepeltünk a Divat és Design műsorban, valamit a Shopping Night esemény résztvevői között is említhetem magam. Emellett nagy megtiszteltetés volt számomra, mikor többek àltal elismert szolgáltatók -akiket én is régóta csodàlok- kértek fel kollaborációra.


Mi a márka célközönsége és filozofája?


A fehérneműim ott hordozzák magukban az én történetemet, amelyekben talán mások is is megtalálhatják azt az erőt, ami mindig is ott lakozott bennük. Nőként minden nap szükségünk van arra, hogy gyönyörűnek, erősnek, magabiztosnak és bátornak érezzük magunkat, nem csak kívül, de belül is – ez az én küldetésem a Liliarm Projecten keresztül. Ezt minden nő megérdemli.


Mi a jövőbeli célod?


Folyamatosan tökéletesítem a szabásmintàimat és igyekszem egyedi darabokat alkotni. Szeretném továbbra is magas minőségben készíteni a termékeimet, mindemellett a lehető legkevesebb hulladékot képezni.


409 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page