top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

Luxus másodkézből

A Fashion Diffusion egyik küldetése, hogy egyre népszerűbbé tegye azokat a platformokat és lehetőségeket, melyek segítik a divatiparban folyamatosan növekvő problémává váló környezetszennyezés és pazarlás problémáját.

Írtunk már a fenntarthatóság fontosságáról és a zero waste módszeréről is, de fontos tudni, hogy akkor is tehetünk a környezetünkért - ezáltal pedig a pazarló fogyasztás ellen -, ha a luxus és prémium divattermékek szerelmesei vagyunk.

Ma már egyre több olyan online oldalon böngészhetünk, melyek használt, de jó állapotban lévő luxus táskákat, kiegészítőket vagy akár ruhákat árulnak az eredetinél jóval kedvezőbb áron.

Itt az idő tehát, ha ruhatárunk frissítésére kerül sor, akkor sokkal tudatosabban tegyük azt. Pár kattintás, és kedvenc divatházunk darabjait tarthatjuk a kezünkben, azzal a tudattal, hogy tettünk azért, hogy az említett darabott még sokáig a körforgásban tartsuk.Vestiaire Collective

Az egyik legismertebb és talán az egyik legnagyobb választékkal rendelkező online viszonteladói oldal. Több mint 3,5 millió regisztrált vásárlóval biztos lehetsz benne, a kinézett darab felelős eladótól származik, hiszen az oldalon az eladók is értékelésre kerülnek, megbízhatóságuk alapján. Az egyik legjobb funkciója az oldalnak, hogy azonnal e-mail értesítést kapsz, mikor a kifejezett darab, amit vadásztál felkerül az oldalra. Mindemellett pedig rendszeres villám akciókkal kedveskednek az oldalra látogatók számára.

https://www.vestiairecollective.com
The Real Real

2011 óta az online világban, 2017 óta pedig már fizikai boltok formájában is találkozhatunk vele. (Egyenlőre csak Amerikában.) Több mint 1700 embert foglalkoztató cég nagy hangsúlyt helyez a hitelességre. Pont ezért horológusok, drágakőszakértők, kurátorok és luxus divatcikkek hitelesítői dolgoznak azon, hogy minden darab hiteles forrásból és megfelelő értékben érkezzen az oldalra - vagy épp a fizikai boltok polcaira. Ennek ellenére 2018-ban Chanel pert indított a cég ellen, amiről itt olvashatsz részletesen.

itt : https://wwd.com/business-news/legal/chanel-is-suing-the-realreal-1202911368/

https://www.therealreal.com


Depop

Depop egy úgynevezett divatra specializálódott piactér applikáció, ahol a fiatalabb generációk is különleges darabokat fedezhetnek fel. Az applikáción keresztül világszinten adnak el, vesznek és kapcsolódnak a divat iránt rajongók. A Depop célja, hogy a divatot még inkluzívabbá, változatosabbá és kevésbé szennyezővé tegyék. Pontosan ezért nem luxus termékekre specializálódnak, azonban a legtöbb külföldi influencer, blogger vagy youtuber biztosan a Depop-on adja el alig használt designer darabjait.

https://www.depop.com


Rebelle

“Támogasd a fenntarthatóságot! Adj el és vásárolj luxus márkákat!” Ez a szlogen a legelső, ami kitűnik, ha meglátogatod a rebelle.com oldalát. Kell ennél több? A hamburgi cég küldetése nem más, mint hogy kincseket találjuk, amiket előző tulajdonosuk is megbecsült, így ezzel segítsük környezetünket, miközben elérhető áron frissíthetjük fel a ruhatárunkat egy-egy különleges darabbal. Illetve fordítva is igaz, ha a megunt vagy már nem használt darabjainknak szeretnénk új otthont találni, jó helyen járunk.

https://www.rebelle.com/en


Luxury Vintage Budapest

Ha nem szeretünk online vásárolni vagy esetleg csak szeretnénk a kincskeresés élményét átélni, akkor nem kell messzire mennünk! Budapesten található Luxury Vintage üzletben szebbnél szebb használt, de kiváló állapotban lévő luxustermékek várnak a napszemüvegektől, a táskákon át egészen a ruhákig. Érdemes ránézni az Instagram oldalukra, ahol mindig up-to-date képekkel mutatják az újonnan érkező darabokat.

Instagram: https://www.instagram.com/luxuryvintage20/

https://www.facebook.com/luxuryvintagebudapest/


86 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

Comments


bottom of page