top of page
  • Szerző képeTóth Kriszta

Fashion Week hírek első kézből!

Bizony elkezdődött itt a 2021-es divathét és vele az első, őszi kollekciók bemutatói. Az őszi szezon Milánóban indul, ahol az idei férfi kollekciók kerülnek először bemutatásra. Még mielőtt viszont belemennék hogyan is alakultak az első bemutatók, lássuk mi várható idén. Tavaly digitális és élő show-kal zártuk a szezont a világjárvány miatt; vajon az éven ez milyen arányban fog változni?

A nagy divatházaktól sokan számítottak a megszokott élő bemutatókra, de a Dolce & Gabbana és a Fendi is lemondott erről a digitális show-k érdekében. Párizsban a férfi ruházati hét január 19-én, a couture bemutatók pedig 25-én kezdődnek; természetesen mindkettő nagyrészt digitálisan fog történni, élő közönség nélkül. A Fédération de la Haute Couture et de la Mode (Divat és Haute Couture Szövetség) weboldalán napra lebontva követhetjük az eseményeket. Itt egyébként néhány márkánál élő show van feltüntetve, ami egyelőre nem tudni, hogy tényleg közönség előtt fog zajlani, vagy csak élő közvetítést láthatunk belőlük. A táblázat szerint Rick Owens, Louis Vuitton, Dior Homme és a Hermés bemutatói ígérnek élő műsort, ami hamarosan kiderül pontosan mit is takar majd. Ezzel szemben a párizsi couture divathét teljesen online fog történni. Ezek a bemutatók vagy előre felvett formában vagy élő közvetítéssel kerülnek majd a nagyközönség elé. A Couture Fashion Week január 25-én kezdődik, ahol többek között Chanel, Dior, Valentino, Iris van Herpen, Fendi és Maison Margiela ruhakölteményeket csodálhatunk majd meg. Természetesen ennek a hétnek a beosztását is megtalálhatjuk az FHCM oldalán. A New York Fashion Week majd csak február 14-én kezdődik; itt is várhatóan virtuális bemutatókon vehetnek majd részt a divat szerelmesei. Londonban a divathét február 19-23-ig zajlik, ahol a járványhelyzet miatt létrehozott szigorítások csak az online bemutatóknak adnak teret.

A Moschino férfi ruházati bemutatóján Jeremy Scott ismét nagyot alkotott. Elmondása szerint igyekezett kreatívan és nyugalomban tölteni a karantént, így szabadidejében szívesen festett, például ennek is köszönheti az új férfi kollekciója a végső formáját. A régi Hollywood-ot tükröző kabátokon, szmokingokon, dzsekiken grafikus festés látható, amitől rajzfilm hatásúnak tűnnek a darabok. Ilyen ecsetvonásokkal helyettesítették a szmokingok Chevron mintáját is. Az egész kollekció valótlannak tűnik, ennek ellenére mégis formabontóan nyúlt hozzá ezekhez a klasszikus fazonokhoz.Sándor Szandra a Nanushka márka kreatív igazgatója is bemutatta pre-fall kollekcióját, melyet a szürrealista képzőművészet inspirált. A kollekcióban ez az arányok finom játékával és az érdekes anyaghasználattal jelenik meg. A kötött rózsaszín „otthoni viseletnek” tűnő szetten túl, találhatunk még vegán bőrből készült overált is, amit egy makramé övvel tettek még izgalmasabbá; valamint hangsúlyos ujjak és gallérok jellemzik a férfi-női kollekció szinte minden darabját.

Úgy tűnik egyelőre semmilyen komoly akadályt nem jelent a vírushelyzet a kreativitás szárnyalásában. Izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk az elkövetkezendő hetek legszebb darabjait, szóval, ha kíváncsiak vagytok tartsatok velünk a Fashion Week alatt!


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

Comentários


bottom of page