top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

Mitől vált ennyire híressé a téli öltözékek szakértője, az olasz Moncler márka?

A leghidegebb évszakunkat a korai sötétedés, a komorsága, de talán leginkább a fagyos, zimankós időjárása árnyékolja be az emberek többsége számára. Bár a hosszú éjszakák ellen nem tudunk mit tenni, ellenben a csípős hideg kiküszöbölhető a megfelelő téli ruházattal. Ezeknek az öltözékeknek a specialistája a Moncler, amely mára már az egész világot meghódító luxusmárkává nőtte ki magát. Mi a titkuk, hogyan érték el ezt a titulust?



Kép forrása: unplash.com


A Moncler márkát 1952-ben René Ramillon és André Vincent hozta létre a Franciaországban található Monestier-de-Clermontban azzal a céllal, hogy meleg hálózsákokat és sátrakat készítsenek a kis falu hegyvidéki lakosai számára. Néhány évvel később a nagy magasságban dolgozó alkalmazottak igényeire reagálva a vállalat elkészítette az első tollkabátot, ami megállta a helyét az extrém klíma ellenére is. Így lett a hideg időjárással szembeni védelem a márka hivatása, az évek során pedig globális jelenséggé, a sport luxusikonjává nőtte ki magát a Moncler.

1954-ben Achille Compagnoni és Lino Lacedelli Moncler steppelt kabátokat választott a Föld második legmagasabb csúcsának, a K2-nek a meghódításához. A márka elkísérte a francia expedíciót, amely 1955-ben érte el Makalu csúcsát. Mindemellett hivatalos szállítója volt a Lionel Terray által 1964-ben szervezett alaszkai expedícióknak, valamint 1968-ban a grenoblei téli olimpia francia nemzeti lesiklócsapatának.

A 80-as években pedig Chantal Thomass stílusirányítása alatt a Moncler „belépett” a street fashion világába, és a fiatalok generációjának ikonikus ruhájává vált. 2003-ban Remo Ruffini, a Moncler Group jelenlegi vezérigazgatójának keze alá került a kék, fehér és piros színekkel ellátott, Franciaország nemzeti szimbólumaként is ismert kakas logós márka, aki átfogó terjeszkedési stratégiába kezdett a luxuscikkek szegmensében. Később Haute Couture kollekcióval is bővült a kínálatuk. Az utóbbi években a fenntarthatóság szempontjából is számos fejlődésen ment át az olasz cég, stratégiájának egyik prioritása a körkörös gazdaság lett. Ez egy olyan megközelítés, amely integrálja az innovációt és a fenntarthatóságot a ruhadarabok ötletelési szakaszától az élettartamuk végéig.

Mivel köztudottan egymásra licitálnak a különböző ruhákat gyártó cégek, így már létezik a Moncler kabátoknál is melegebb változat. Mindenesetre a manapság oly divatos pufi kabátot forgalmazó, egyetlen misszióra alapozott márka létrejöttének különleges apropója és története figyelemre méltó.


Forrás:

25 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

bottom of page