top of page
  • Szerző képeBencze Réka

Motiváló-e, ha stílusosak vagyunk edzés közben?

Edzeni számos módon lehet manapság. Van lehetőség lejárni a konditermekbe, aerobic órán részt venni, otthon, internetes videókra edzeni, eljárni futni… a lehetőségek tárháza szinte végtelen.A testmozgás célja és lényege pedig lehet izomtömegnövelés, kalóriaégetés, vagy tónusosság, amely eredménye, hogy testünk hőt termel, mi pedig megizzadunk.

A különböző féle-fajta sportok más-más sportruházatokat igényelnek; szükséges a megfelelő sportcipő, jó anyagú, nedvszívó és légáteresztő póló, termó pulcsi a hideg időkre, és egy melegítőnadrág.

De valóban ennyi szükséges ahhoz, hogy motiváltak legyünk elkezdeni egy sportot, vagy folytatni azt, amit már évek óta űzünk? Aki szeret divatos lenni a mindennapokban, az a sportban is szeretne minél stílusosabb lenni. Ennek az az oka, hogyha olyan ruhát visel, amelyet a magáénak érez, kellemesen érzi magát benne, csinosnak látja magát a tükörben és még a színvilága is közel áll a szívéhez, akkor mihamarabb szeretne pozitív visszajelzéseket kapni a külvilágtól egy biccentés, mosoly, vagy verbális dicséret formájában. Motivált lesz tehát abban, hogy lemenjen az edzőterembe és megmutassa magát.

Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, akkor boldogabbak leszünk.Megvesszük az új sportmelltartónkat, tűkön ülve várjuk, mikor vehetjük végre fel, és amikor felvesszük, mindent beleadva kezdünk bele a sportolásba. Sportolás közben pedig az agyunk úgynevezett endorfin hormont termel, amely a boldogság érzetért felelős. Így tehát az újonnan megvásárolt edzőcuccok minden bizonnyal motiváltabbá tesznek minket, ha sportolásról van szó.

Vajon ez csak az újdonság varázsa, amely idővel elmúlik?

Az ember mindenhez hozzászokik. Jóhoz, rosszhoz egyaránt, így az újonnan vásárolt sportruházatok is idővel ismert anyagok lesznek számunkra. A jól bevált és kényelmes ruhadarabok később viszont remek alapul fognak szolgálni, ha elhasznált darabjainkat szeretnénk lecserélni. Emellett folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb, jobbnál jobb termékek, így, ha már úgy érezzük, eljött a csere ideje, vagy csak változatosságra vágyunk, számos fazon, szín, anyag és stílus közül válogathatunk kedvünkre.

Fontos a megújulás és az, hogy motiváltak legyünk, így tehát akinek a sport esetében elsősorban nem a mozgás öröme ad okot a motivációra, hanem szüksége van motivációra a mozgás örömének érdekében, az adja meg magának, azt, amire szüksége van, legyen az akár egy új kulacs, egy új sportzokni, vagy egy színes, vidám hajgumi. Az eredmény pedig magáért fog beszélni.


16 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

Comments


bottom of page