top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

TM:,, Elképzelem a karaktereimet és színpadra állítom őket. Számomra az öltözködés egy nyelv."

Thierry Mugler a MUGLER alapítója, a ’40-’50-es évek ihlette formaterveiről vált híressé, kreációit pedig olyan nagy nevek viselték, mint David Bowie, Lady Gaga, Beyoncé vagy Kim Kardashian. De ki volt ő valójában és honnan indult?Kép forrása: Pixabay


1948-ban, Franciaországban született Strasbourgban. Már nagyon korán érdeklődött a divat és a művészet világa iránt, tizenéves korában balett táncos lett: a testével való munka, a szigor, a fegyelem hatására ekkor kezdtek formát ölteni a divatról szóló gondolatai. Ezután akrobata és divatmodell is volt, illetve belsőépítésznek is tanult. Első Ready-to-Wear kollekcióját 1974-ben dobta piacra, első üzlete pedig 1978-ban nyílt meg Párizsban. Teátrális designjairól vált ismertté: ezek a csípőt, a vállakat hangsúlyozták ki mély nyakkivágásokkal és szűk derékrésszel.


1990-ben a Clarins Grouppal közösen piacra dobták az első MUGLER parfümöt, ami az Angel Eau de Parfum volt. Az első palack az üvegtechnológia bravúrja volt, hiszen a tökéletesség eléréséhez egy új, forgó forma feltalálására volt szükség. Ezt követte a többi illat: az Alien, az Aura Mugler, illetve a Mugler Cologne kollekció, az Aura Mugler, a Les Exceptions és a többi. Az első férfiaknak szánt illat, a MEN 1996-ban jelent meg.

Monsieur Mugler folyamatosan tele volt ötletekkel, a csillagok, a képregények világa vagy éppen a strasbourgi gótikus katedrális épülete csak néhány azokból, amik inspirációul szolgáltak számára. Minden darabot, legyen szó akár divatról vagy az illatokról, egy avantgárd, erősen addiktív és kreatív erő jellemez. A MUGLER parfümök tiszták, mégis túlzóak, de a kettőt ötvözve tökéletes harmóniát teremtenek. Minden egyes illat vagy ruhadarab a saját, egyedi univerzumába kalauzolja viselőjét. Merészek, kreatívak és a viselőt az álmai valóra váltására ösztönöznek.

A tervező 2022. január 23-án hunyt el, 73 éves korában.


9 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

Comments


bottom of page