top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

„Nem titkolt célom, hogy maradandót alkossak"- interjú Beregszászy-Nagy Alexandrával

Beregszászy-Nagy Alexandra ruhái egyfajta lázadást fejeznek ki a megszokott és mindennapi szürkeség, a rengeteg egyforma outfit ellen. Márkája abban különbözik a többi piacon levőtől, hogy teljesen új irányból közelíti meg a kényelmesen sportos, mégis elegánsan nőies divat fogalmát. Darabjai egyedi tervezésű mintákkal, megrendelés után, kis szériákban készülnek. Hosszú élettartamra vannak tervezve, ezzel is elősegítve a Slow Fashion mozgalmat. Ezen ruhadarabokat elég egyszer megvásárolni, hogy aztán évekig hordhatóak legyenek.


Ha jellemezned kéne a munkáidat, milyen vonásait emelnéd ki? Milyen stílus áll hozzád a legközelebb, amit közvetíteni szeretnél a ruháidon keresztül?

Mindig is nehezen tudtam választani a sportos és az elegáns megjelenés közül, így a kettő merőben eltérő stílusnak alkottam meg az egyvelegét, amelyek külön-külön, illetve egymással kombinálva is helytállnak.


Kiknek, milyen alkalmakra tervezed ruhadarabjaidat?

Célcsoportom azon 20 és 35 év közötti nők, akik szeretnek kényelmesen és sportosan öltözködni, valamint szeretik a szokásostól eltérő megjelenést, ezzel fittyet hányva a társadalmi normákra.


Mi a Modern queen kollekciód története? Szerinted mit foglal magába 2021-ben a modern queen (modern királynő) kifejezés?

A Modern Queen az első önálló kapszula kollekcióm, amit még a diplomamunkámként készítettem el. A mai modern királynő számomra tekintélyparancsoló, erős, független, pontosan tudja, hogy mit akar, és azt el is veszi. Ezt az érzést szeretném átadni mindazoknak,

akik képviselik a brg_official márkát.




Mire vagy eddigi pályafutásod során a legbüszkébb, és mi az a cél, amit mindenféleképpen el szeretnél érni a közeljövőben?


Sok megjelenésemre vagyok büszke, azonban azt gondolom, amit a legnagyobb sikeremként könyvelhetek el, hogy 2019-ben az Auchan áruházlánc világszerte árusította az általam tervezett ruhákat. Ezáltal sikerült eljutnom Párizsba is, ahol egy nagyszabású divatbemutató keretein belül mutathattam be ruháimat a francia elit számára. Nem titkolt célom, hogy maradandót alkossak, és hogy megismertessem a világgal a saját divatszemléletemet.





Hamarosan a vásárlók elé kerül a phoenix_project. Mire számíthatunk?


Egy kisebb “eltűnés” és leállás után hamarosan megjelenek egy polgárpukkasztó streetwear kollekcióval. Innen a név is, mert jelenleg úgy asszociálom önmagamat és a márkámat, mint egy főnix madarat, aki bármikor újjáéled hamvaiból.



396 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page