top of page
  • Szombat Bernadett

"Egy távol keleti utazás alkalmával született meg a fejemben a gondolat" - Interjú Balogh Orsolyával

Balogh Orsolya, az OBALOGH divatmárka vezető tervezője és tulajdonosa gyerekként egy szatmári kisvárosban a fejébe vette, hogy egyszemélyes divatcéget épít. Az álom úgy tűnik megvalósulni látszik, hisz az alig pár hónapja startoló brandet egyre többen ismerik meg. A márka jegyei közé tartozik a kifinomultság, a tudatosság és a női luxus érzete.

Ki áll a brand mögött, mesélj magadról.

Balogh Orsolya vagyok, az OBALOGH márka megálmodója, kommunikációs szakember és divattervező. Az elmúlt 10 évem a világjárásról, idegen kultúrák megismeréséről és az önmegvalósítás gondolataival telt. 9 évet éltem Londonban, ahol újságíróként sikerült olyan jeles rendezvények színfalai mögé tekintenem, mint a London Fashion Week, illetve az ottani divatvilág rejtelmeibe is betekintést nyerhettem. Hosszas gondolkodás után egy távol keleti utazás alkalmával született meg a fejemben a gondolat, hogy a mai modern nőnek szüksége van egy olyan ruhamárkára, mely ötvözi az eleganciát az egyediséggel. Stílusos, kifinomult darabok a fenntarthatóság jegyében. A sztori / márka mögött áll egy ideológia / mozgalom, melynek neve Tudatos Nő. Ezzel azt szeretném kifejezni, hogy akármennyire is nehéz időket élünk, saját utunk megtalálásával, önvalónk felfedezésével teljesebb, boldogabb életet élhetünk. Az OBALOGH márka ruhadarabjait hasonló gondolkodású nőknek szánom.

Mi az, ami jelenleg a leginkább inspirál?

Önbizalmat szeretnék adni azoknak a nőknek, akik az én ruháimat viselik. Meg akarom teremteni az Új Kor Nőinek öltözködési stílusát - jelenleg, ebben a nehéz pandémiás időszakban extra energiával motiválni mindenkit, hogy mennyire egyediek. Ruháimba igyekszem beleszőni azokat a klasszikus stílusjegyeket, melyek örökzöldek, mégis az OBALOGH -gal valami újdonságot sugallnak - jelenleg Audrey Hepburn - Breakfast at Tiffany's kicsi feketéje, a 60-as évek hollywoodi estélyi ruháinak finomsága, és őszintén bevallom, a klasszikus Barbie baba koktélruhái is megihlettek :)

Kiket tekintesz a célközönségednek?

Célközönségemnek a mai intelligens, öntudatos nőket tartom, akik a saját útjukat járják, és fontos számukra az önmegvalósítás, tudják, hol a helyük a világban, és nyitottak más kultúrák és ideológiák megismerésére. Szeretik az igényes, kifinomult darabokat, és megengedhetik maguknak a luxust - persze elérhető áron.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Azt tervezem, hogy az OBALOGH divatmárka Magyarország első számú, fenntartható luxus divatmárkái között legyen. Nemzetközi vonalon is jelen akarok lenni, ezért ha újra lehetőség lesz rá, együttműködnék különböző külföldi divatmenedzsment cégekkel, illetve a Fashion Week keretein belül is tervezem ruháim bemutatását, először Londonban illetve Milánóban.


Mesélj kérlek a #TUDATOSNO mozgalomról!

A #tudatosno mozgalom azokért a nőkért jött létre, akik legyűrve a társadalmi korlátokat és elvárásokat saját erejükből menetelnek céljaik felé, és képesek az önmegvalósításra. Az OBALOGH márka ezt a fajta gondolkodásmódot követve született azért, hogy a hivatástudatos, nyitott szellemiségű hölgyeket inspirálja, és kapukat nyisson azok felé, akik eddig nem mertek nagyobb lépéseket tenni önmaguk kiteljesedése érdekében.

Kapcsolódó kifejezések:

Hol érhetőek el a termékeid? Termékeim az alábbi linkeken érhetők el:

webshop:

social:


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page