top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

Otthoni wellness élmény

A legtöbb ember nem mondana nemet egy wellness szállodában eltölthető pár napra vagy egy kis kényeztetésre. Most nem igazán van lehetőségünk ilyen utakra menni, de még szerencse, hogy otthonunkban is megteremthetjük a kikapcsolódáshoz szükséges légkört. Erre hoztam néhány ötletet.

Fotó: kameliakert.hu

A meleg ellazítja a testet, lelket, ezért szeretjük olyan sokan a forró fürdőt és a teákat. Tudtad, hogy már eredeti, itthon termesztett cserjéből készült teát is kortyolhatsz? Varga Marianna célja, hogy hazánkban is megszerettesse a kínaiak híres italát, illetve, hogy elsőként meghonosítsa a teatermesztést Magyarországon. Érdemes lehet szétnézni weboldalán. Habár legtöbbünk kádja nincs ellátva különböző masszázs elemekkel, mégis tudunk egy kis extra élményt csempészni egy fürdőbombával, ami megszínezi a vizet vagy különböző illatgyertyákkal.

panarom.hu

Apropó illat, az illóolajoknak számos jótékony hatása ismert. Ennek a szónak a hallatán kapásból több név is eszünkbe juthat, én most a Feller Adrienn féle Panarom márkát emelném ki, akik ezeket a sorokat írták: „Az aromaterápia kiváló egészségmegőrző terápia, nem elhanyagolható az immunrendszerre gyakorolt erősítő hatása sem, segítséget tud nyújtani szív- és érrendszeri, idegrendszeri, légzőrendszeri, emésztőrendszeri, nőgyógyászati, mozgásszervi és lelki eredetű panaszok esetén.”

vintagebeauty.hu

Tisztítás után mindennapos arcápolási rutinunkat turbózzuk fel egy minőségi pakolással, maszkkal. Remek választás lehet például a Vintage Beauty új bőregységesítő arcmaszkja, de több hasonló kozmetikumuk is díjakat zsebelt be.

Ha valami igazán különlegesre vágyunk, tanuljuk meg a japán arcmasszázs alap mozdulatait, ami felveszi a harcot a ráncokkal és a puffadtabb területekkel is. Ez a technika főként a nyirokcsomókat érinti, elősegíti a kollagén termelését, ezzel segítve a bőröregedés meggátolását, valamint oldja a stresszt. Fontos, hogy ne száraz bőrön alkalmazzuk, hanem egy krémmel vagy olajjal együtt, így könnyen fog csúszni a kezünk, és nem vétünk hibát a túlzott nyomással. Íme pár lépés, amit te is kipróbálhatsz:

  1. Kezdjük a szemkörnyékkel: gyűrűs ujjad segítségével gyakorolj enyhe nyomást szemeid külső sarkára, majd ezt a nyomást megtartva csúsztasd ujjbegyed az alsó szemhéjak mentén haladva a belső szemzugig, innen a felső szemhéjadon keresztül ismét a szemed külső részéhez kell érned. Ezt ismételd!

  2. Homlokodon középről indulva a halántékodig lefelé és felfelé irányuló mozgást végezz!

  3. Arc: orrnyergedtől haladva ujjaiddal enyhe nyomással haladj az arccsontodon keresztül, egészen a halántékig, majd csúsztasd ujjaidat egészen a kulcscsontodig!

  4. Állak területe: tenyered párnás részével (hüvelykujj alatti rész) told kezed a füled irányába! Mindig lentről felfelé haladj!

Ha részletesebben érdekel ez a módszer, számos videót és cikket találsz róla.

Wellness hétvégék alkalmával a medencében, szaunában általában nincsenek velünk okos eszközeink, egyedül vagyunk, vagy szeretteinkkel. Bizony nagyon fontos része a pihenésnek a családdal, barátainkkal töltött idő és akár a csend is, ami alatt csak magunkkal foglalkozhatunk.


14 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page