top of page
  • Bora Fanni

"Számomra nem attól lesz valami divatos, hogy az aktuális trendnek megfelel"-Interjú Atyafi Petrával


Egy igazán fiatal márkát szeretnénk bemutatni nektek; a Pezi Boo ezüst ékszercsodái mögött Atyafi Petra ötvös áll, aki tavaly létrehozott vállalkozásával a hazai minőségi ékszerekre szeretné felhívni a figyelmet.

1. Kérlek írd le a márkád esszenciáját!

A Pezi boo jewelry 2020-ban jött létre, melyben jelenleg minden feladatot én látok el, az ékszerek tervezésétől egészen a fotózásig. A természet ihlette színek, formák és textúrák adják a márka esszenciáját.

2. Honnan jött az ötlet és inspiráció, hogy tervezőnek tanulj?

Az alkotás vágya már sokkal korábban jelen volt az életemben, de az a fajta szabadság, amit tervezőként átélhetsz, egy pár éve fogalmazódott meg bennem. Ekkor végeztem el az ötvös, fémműves szakot, hogy az álmodozásból egy konkrét cél felé haladjak.

3. Mit jelent számodra a divat?

A divat az önkifejezés egy módja, de számomra nem attól lesz valaki/valami divatos, hogy az aktuális trendnek megfelel. Egyre jobban vágyom az időtálló darabokra, a természetesebb formákra, amik nem csak egy szezonra vagy pár évre szólnak.


4. Szerinted, hogyan lehetne az emberek körében népszerűsíteni a

tudatos shoppingolást?

Megfelelő tájékoztatással, és észérvekkel érdemes beszélgetni erről. Nem kell egyik napról a másikra zero waste-nek lenni, de kis lépésekben haladva szép eredményeket tudunk elérni. Jelenleg az ékszerekkel kapcsolatban szoktam „kampányolni” a tervezői darabok mellett, hogy megértsék az emberek, miért drágább, mint egy bizsu, hogy mennyi munka van mögötte, és akár egy életre szólhat az a darab, amit egy tervezőtől vásárolnak. Emellett a nemesfém ékszerekben az egyik legcsodálatosabb dolog, hogy újrahasznosítható, a megmaradt darabkák és por gyűjtésével egy új ékszer születik..

5. Min dolgozol jelenleg és mik a jövőbeli terveid?

Jelenleg a Prisma kollekcióm várja, hogy befotózzam, nagyon izgatott vagyok, mert az egyik kedvenc kövem, az opál lesz a fő visszatérő motívum az ékszerekben. Rengeteg ötletem van, szeretném ezeket mielőbb megvalósítani, és nyárra egy saját webshop is tervben van.



Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page