top of page
  • Szerző képeTóth Kriszta

Pieter Mulier lett az Alaïa új kreatív igazgatója


Közel 4 évvel Azzedine Alaïa halála után a divatház végre új kreatív igazgatót üdvözölhet köreiben Pieter Mulier személyében. Vajon sikerülhet neki tovább vinni mindazt, amiben Alaïa annyira nagyon jó volt?

A divatszakma egyik legnagyobb alakját nehéz és talán nem is lehet pótolni. Az elsők között is első volt minden szempontból. Átformálta a női sziluettet, rengeteg új technikát alkalmazott és egy roppant támogató személyiség volt. Bár ízig-vérig haute couture tervező volt, mindig fontosnak tartotta, hogy a ruhák együtt létezzenek a női testtel és hétköznapi viseletté válhassanak. Nem követte a klasszikus szabályokat semmilyen téren; ő volt az első olyan designer, aki a divatbemutatói utána egyből elérhetővé tette a kifutón látott ruhákat a közönsége számára. Ruhái nem csupán egy idényt megélt művészi alkotások, hanem időtlen klasszikusok, amibe, ha egy nő pénzt fektetett, akkor az évtizedekig helyett kapott a gardróbjában. Alaïa nem csak a ruhákkal bánt csodálatosan, de a 90-es évek szupermodelljeinek sorsát is a szívén viselte.

Naomi Campbell volt az egyik legnagyobb múzsája, de a korszak leghíresebb modelljei, mint Cindy Crawford vagy Claudia Schiffer is szívesen lemondott bármilyen programot vagy show-t csak azért, hogy szerepelhessen a divatbemutatóján. Bár ódákat lehetne még zengeni Alaïa munkásságáról, inkább nézzük meg ki is Mulier és honnan jutott el a divatház kreatív igazgatói székébe. Pieter Mulier egy belga tervező, aki majdnem 20 évig volt Raf Simons jobb keze Jil Sanders-nél, Christian Dior-nál és Calvin Klein-nál. Bár építészként kezdte tanulmányait, mentora mellett hamar kiderült tehetsége és vezető designer-ként erősítette a márkát. Most pedig itt a remek lehetőség, hogy kilépjen az árnyékból és valami frissítést vigyen a divatház életébe. A hírek szerint Mulier első kollekciója a márkánál a 2022-es tavaszi- nyári idényben fog debütálni. Sok sikert kívánunk nekik a közös munkához és már alig várjuk, hogy láthassuk az első darabokat végig vonulni a kifutón.


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

Commentaires


bottom of page