top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

“Szeretem a könnyen viselhető, sokféleképpen hordható darabokat..." - Interjú Simply Cynthivel

Szeretem a könnyen viselhető, sokféleképpen hordható darabokat, melyek nem okoznak különösebb fejtörést.” - Cheikh Asaad Cynthia, a Simply Cynthi márka tervezője egyaránt tartja szem előtt a könnyen viselhető ámbár különleges darabokat amiket, gyerekjáték beépíteni a hétköznapi gardróbunkba is.


Mesélj a kezdetekről!

Mindig különleges érdeklődést éreztem a divat, a ruhák, az ékszerek, a cipők iránt, ezért szerettem volna, ha a hobbim a munkámmá is válna. Ennek érdekében, külkereskedelmi tanulmányaimat követően, elvégeztem a Werk Stílus és Kommunikációs Akadémia stylist szakát, és megtanultam varrni. Az élet a nemzetközi filmforgatások világa felé sodort, de szerettem volna valami olyat is létrehozni, ami egyedi, és a magaménak mondhatom.

2016-ban született meg saját márkám, a Simply Cynthi, mely egymással könnyen kombinálható, sőt más ruhadarabokkal együtt is remekül viselhető design termékeket vonultat fel, hiszen a stílusunk egyben önkifejezés: amikor felöltözöl, a személyiséged lényegét foglalod össze.

Kollekcióimat úgy szeretem jellemezni, hogy “egyszerű, de nagyszerű”. A ruhadarabokat egyszerű, ugyanakkor előnyös szabásvonalak jellemzik, a nagyszerű jelző pedig arra vonatkozik, hogy számtalan féle módon hordhatók. Önmagukban is megállják a helyüket, de saját ruhatárad meglévő alapdarabjaival is hordhatod őket, ha ki szeretnél lépni a hétköznapokból és egyedivé szeretnéd tenni a megjelenésed.



Szolgáltatásaid egyedülállók és különlegesek. Mi alapján állítottad fel a márka koncepcióját?

Az általam tervezett ruhadarabokat főleg a „street style”, a „layering”, és a „hybrid divat” koncepciója ihlette. Kedvenceim a praktikus, többször, többféleképpen felhasználható ruhaneműk, az olyan basic, utcai, hétköznapi darabok, amiket könnyen lehet kombinálni egymással, sőt a már meglévő ruhatárunk darabjaival is. Szeretek több ruhadarabot egymásba ötvözve újfajta, komplex, rétegelt, és textúrákban gazdag elemeket létrehozni, ezáltal megkönnyítve a vásárló dolgát az online shopping és az öltözködés terén egyaránt.


Mennyire helyezed előtérbe a fenntarthatóságot?

Egy-egy új kollekció megtervezésekor sokszor szoktam visszanyúlni régebbi kollekciók darabjaihoz, vagy anyagaihoz. Nem szeretek kidobni semmit. Ha esetleg vannak megmaradt ruhadarabok, vagy prototípusok, mindig előveszem őket, és átgondolom, hogyan tudnám részben vagy teljes egészében felhasználni őket, és új esélyt adni nekik. Átszabom, továbbfejlesztem, így új termékek készülhetnek belőlük. A hybrid divat tökéletes terepet biztosít ehhez, hiszen ennek a koncepciónak pont az a lényege, hogy két-, vagy több különböző ruhadarab összevarrásából születik egy új.


Melyik a legnépszerűbb darabod?

A farmerujjú ing volt az egyik legelső hybrid darab, amit terveztem, és talán azóta is ez az egyik legnépszerűbb. Tulajdonképpen egy olyan ingről beszélünk, aminek egy


farmernadrág szárai alkotják az ujjait. Így egyszerre tölti be az ing és a farmerdzseki funkcióját, és remekül kihasználható. A prototípus elkészítésekor egy régi, már nem viselt farmernadrágom szárait használtam fel, és azóta is igyekszem újrahasznosított elemeket csempészni minden egyes elkészített darabba, ezáltal mindegyik egyedi és megismételhetetlen.


Ha meg kéne határozni egy célközönséget, kik tartoznak oda?

Mivel alapvetően stylistnak tanultam, és nincs divattervezői végzettségem, számomra fontos, hogy olyan ruhadarabokat tervezzek, melyek hús-vér emberek számára készültek, nem pedig próbababák, vagy a kifutó számára. Szeretem a könnyen viselhető, sokféleképpen hordható darabokat, melyek nem okoznak különösebb fejtörést. Nem kell órákig gondolkodni, mivel viseljem, hogyan viseljem, tartogatni a "megfelelő" alkalomra. Mégis mindegyiket igyekszem úgy kialakítani, hogy legyen benne valami különleges, valami egyedi, ne jöjjön szembe velem az utcán. Úgy érzem a célközönséget olyan lányok és hölgyek alkotják, akik hasonlóképp gondolkodnak.



23 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page