top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

Smink a maszk alatt

Frissítve: 2020. dec. 13.

Néhány évvel később, ha valaki megemlíti a 2020-as évet, alighanem a koronavírus és az ezzel járó korlátozások, mint a maszk hordása fog eszünkbe jutni. Sok embernek okoz kellemetlenséget a viselése, de vannak, akik ilyenkor is szépek szeretnének maradni. Összegyűjtöttem pár tippet, amik segítségével ebben a különleges helyzetben is megtarthatjuk a szokásos napi sminket.


Mivel az arcunk alsó felét takarja, és a legtöbb helyen nem is vehetjük le a maszkot, így szinte felesleges rúzst, pirosítót, bronzosítót vagy highlightert használnunk. Természetesen ha valaki ezekkel együtt érzi jól magát, semmi akadálya. Abban talán mindenki egyetért, hogy a szemünkön van ez esetben a legnagyobb hangsúly. Ha van kedved, tarts velem, és készítsük el 2020 smink trendjét, ami magától értetődően egy szemhangsúlyos smink lesz:photo: www.unsplash.com

  1. Alapos arctisztítás után hidratáld a bőröd!

  2. Jöhet egy vékony réteg alapozó. Ha szükséges, a problémásabb területekre használj korrektort.

  3. Ahhoz, hogy tartósabbá tedd sminked alapját, fixáld azt púderrel. Extra tipp: természetesebb eredmény érdekében, elég csak a könnyen kifényesedő részekre tenni belőle.

  4. Az esztétikusan elkészített szemöldök sokat dob megjelenésünkön, és keretezi az arcot.

  5. Opcionális lépés a pirosító, bronzosító, hightligter és rúzs használata.

  6. Jöhet az utolsó lépés, a szemek! Mindenki kedvére válogathat a teljesen natúr szemsminkektől egészen az extravagánsakig. Én most egy elegáns, szinte mindenkinek előnyös kinézetet választottam:


- Vékony, lapos ecsettel, sötétbarna szemhéjpúdert vittem fel a szempillatövekbe.

- A füstösebb hatás érdekében, egy laza szőrű ecsettel finoman elsatíroztam a festéket. Az első 2 lépést addig ismételtem, ameddig el nem értem a nekem tetsző hatást. Fontos, hogy mindig a szempillatövekben legyen a legintenzívebb a szín.


www.unsplash.com


A vírus megjelenése óta a legtöbb magyar tervező, divatos, kreatív maszkok gyártásába kezdett. Kedvencem, a Tomcsányi Dóra által megálmodott, természetes alapanyagokból, saját mintával készült, több rétegű, mosható maszkok. Ráadásul a bevétel 10%-át jótékony célra fordítják. Kiemelkedő még Huszka Ági alkotása is. Habár neki nem a divattervezés a fő munkája, színtípusunknak megfelelő maszkokat tudunk tőlük rendelni, ezzel garantálva a harmonikus külsőt.


Ne feledd a maszk alatti bőrápolást…

Habár a maszk takarja arcbőrünk nagyobb részét, úgy gondolom célravezető tud lenni, ha hidratálás után felviszünk egy vékony réteg alapozót, bb vagy cc krémet, ami által lesz egy plusz réteg a bőr és a maszk között, így a maszk kevésbé irritálja majd azt. Másik fontos dolog, hogy ne feledkezzünk el a megfelelő arctisztításról sem. Ezzel is csökkenteni tudjuk az esetlegesen megjelenő pattanások számát.


Remélem hasznosnak találtátok a leírtakat, és segíteni tudtam egyszerűbbé tenni a kialakult helyzet okozta esetleges nehézséget, ami a szépségápolást érintheti.


81 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page