top of page
  • Szerző képeTóth Kriszta

Spórolj multifunkciós termékekkel!

Ebben a sorozatban segíteni szeretnék azzal, hogy megmutatom mennyi olyan termék van a piacon, melyet nem csak arra az adott lépésre lehet használni, amire kitalálták.

Szerencsére a mai modern sminkek rengeteg féle állagban és színben megtalálhatóak így gyakorlatilag tényleg csak a képzeleted és kreativitásod szabhat határt a felhasználásukban.

Mivel nyakunkon a karácsony és a szilveszter és olyankor mindenki szeret egy kicsit jobban csillogni a megszokottnál így első lépésnek nézzük meg milyen csodákat lehet tenni egyetlen tégely highlighter-rel a birtokunkban. A highlighter-eket alapjában véve arra találták ki, hogy az arcunkon lévő magasabb pontokat kiemeljük vele. Az alapozás után ugye kapunk egy sima vásznat az arcunk helyére, aminek bizony illik visszaadni a dimenzióit. Erre két eszközünk van: a kontúrozás és a highlighter-ezés.

Melyek azok a pontok, ahova érdemes highlighter-t rakni?A kérdés teljesen jogos, lássuk csak.Az arccsontok legmagasabb pontjaira mindenképp, a belső szemzugba, az ajkak kupidó ívére, a szemöldökcsont kiemelésére is érdemes, valamint a bátrabbak kísérletezhetnek az orrukon és álluk csúcsán használt fényesítéssel is.Viszont, ha ezektől kicsit eltekintünk, akkor próbáljuk meg szemhéjpúderként kezelni először a highlighter-t, ha nedves ecsettel viszitek fel, szinte folyékony fényként fog úszkálni a szemhéjatokon. Csak az alkalmon múlik milyen erősségben szeretnétek viselni a szemek kiemelésére.

Aztán persze jöhet az eredeti funkció, de most, hogy ne essünk túlzásba csak az arccsontok legmagasabb pontját emeljétek csak ki vele. A nedves ecsetes trükk természetesen ebben az esetben is működik, de ahogy az élet bármely területén igaz, úgy itt is a kevesebb több.

Következő lépésként kapjunk kézbe egy teljesen egyszerű színtelen szájfényt és a kézfejünkre tegyünk belőle egy keveset, majd ebbe a kis adagba kaparjunk a kedvenc highlighter-ünkből. Elkeverés után vigyük fel az ajkakra egy ecset segítségével. Egy bónusz tipp, ha váll nélküli ruhában indulnál el, akkor nyugodtan tegyél egy keveset a kulcscsontjaidra és a válladra is, hogy minden tekintetet odavonzzon.

Highlighter-eket természetesen találhatunk folyékony és krémes stick verzióban is, de ahhoz, hogy tartós eredményt érjünk el, én mindenképpen a por állagúnál maradnék és egy kis fixálóval rögzíteném utolsó lépésként. Érdemes játszani a mennyiséggel, hogy lássátok milyen könnyű vele elérni egy természetesen ragyogó sminket, illetve pár ecsetvonással később hogyan varázsolhatunk extrém csillogást szilveszterre belőle.


139 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page