top of page

Tavaszi könyvajánló divatőrülteknek


Ha úgy érzed minden motivációd elfogyott az évre, olvass inspiráló személyekről! Az alábbiakban olyan könyveket hoztam, amely a divatipar legkiemelkedőbb alakjait, eseményeit és fejlődését mutatja be. Töltődj fel ezekből a személyes történetekből, mely az élet minden területén például szolgálnak.

Ha motivációra van szükséges: Cathleen Miller, Waris Dirie – A sivatag virága – A nomád sátorból New Yorkba, a divat világába

Aki nem csak a tervezők iránt érdeklődik, hanem a modellek oldaláról is betekintést szeretne nyerni a divat világába, annak tökéletes választás lehet ez a könyv. Waris Dirie a világ 10 legkeresettebb modelljeinek egyike, őszinte vallomását olvashatjuk. A sikeres karriert, megrázó múlt előzte meg. Szomália a nők számára az egyik legreménytelenebb ország, innen indult, rengeteg borzalommal és traumával az életében, majd a csúcsra jutott. Mindenki előtt remek például szolgál az ő története és inspirálóan hat a nehéz helyezetekben.

Ha szórakoznál: Ines de la Fressange, Sophie Gaíchet – Párizsi sikk – Szórakoztató stíluskalauz a francia divat nagyasszonyától

Akit kicsit is érdekel a divat, abban biztos, hogy felmerült már, hogy mi a párizsi nők sikkességének titka. Ebben a könyvben Ines de la Fressange osztja meg velünk tapasztalatait. A francia sikk ikonikus alakja csupán hét megfizethető alapdarabból és kiegészítőkből álló gardrób segítségével mutatja be a stílusos öltözködés alapjait. A kedvenc üzletein kívül, megismerhetünk szállodákat, éttermeket, különleges helyszíneket, a könyv segítségével teljesen átélhetjük a francia életérzést. Ha már a korlátozások miatt olyan nehéz utaznunk, aki francia országba vágyik annak szívből ajánlom a könyvet, egy képzeletbeli utazásra.

Ha valami újra vágysz: Vivienne Westwood, Ian Kelly – Vivienne Westwood – A divat provokátora

Vivienne Westwood amellett, hogy az egyik legsikeresebb valaha élt divattervezőnő, mondhatni ő a legformabontóbb is. Szenvedélye a környezetvédelem, punk nagyasszony és egyben nagymama is. Ez az első olyan publikáció, amelyben őszintén és részletesen betekintés nyerhetünk életébe. A könyv szerzője, nem csupán a tervezőnőt, de annak kollégáit, barátait, rokonait is felkereste a munkája során. Így született meg egy végtelenül izgalmas, sokszínű, inspiráló életrajz, egy olyan nőről, akit nem befolyásol mások véleménye, csak a céljai elérése hajtja. Megismerhetjük karrierének minden fontos fordulópontját a piacon árult ékszerektől az angol királyi családnak tervezett ruhákig. Csodálatos képanyagokkal, nyers őszinteséggel és fogyhatatlan lelkesedéssel mutatja be a könyv az elmúlt évtized leg megosztóbb személyét.

Ha szürkék a hétköznapok: Iain R. Webb – VOGUE Színezőkönyv

A Vogue magazin 1950-es éveiben megjelent számaiba nyerhetünk betekintést a színező könyv által. A te kezedben az irányítás, tervezhet, kiszínezheted az eredeti képek szellemében vagy saját ötleteid alapján. Nem csak a divat világába csöppenhetünk a segítségével, de egy időutazáson is részt vehetünk. Tökéletes ajándék is lehet nem csak gyerekeknek, de kikapcsolódni vágyó felnőtteknek egyaránt.

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

Fashion_Diffusion.png
bottom of page