top of page
  • Szombat Bernadett

Tavaszi könyvajánló divatőrülteknek


Ha úgy érzed minden motivációd elfogyott az évre, olvass inspiráló személyekről! Az alábbiakban olyan könyveket hoztam, amely a divatipar legkiemelkedőbb alakjait, eseményeit és fejlődését mutatja be. Töltődj fel ezekből a személyes történetekből, mely az élet minden területén például szolgálnak.

Ha motivációra van szükséges: Cathleen Miller, Waris Dirie – A sivatag virága – A nomád sátorból New Yorkba, a divat világába

Aki nem csak a tervezők iránt érdeklődik, hanem a modellek oldaláról is betekintést szeretne nyerni a divat világába, annak tökéletes választás lehet ez a könyv. Waris Dirie a világ 10 legkeresettebb modelljeinek egyike, őszinte vallomását olvashatjuk. A sikeres karriert, megrázó múlt előzte meg. Szomália a nők számára az egyik legreménytelenebb ország, innen indult, rengeteg borzalommal és traumával az életében, majd a csúcsra jutott. Mindenki előtt remek például szolgál az ő története és inspirálóan hat a nehéz helyezetekben.

Ha szórakoznál: Ines de la Fressange, Sophie Gaíchet – Párizsi sikk – Szórakoztató stíluskalauz a francia divat nagyasszonyától

Akit kicsit is érdekel a divat, abban biztos, hogy felmerült már, hogy mi a párizsi nők sikkességének titka. Ebben a könyvben Ines de la Fressange osztja meg velünk tapasztalatait. A francia sikk ikonikus alakja csupán hét megfizethető alapdarabból és kiegészítőkből álló gardrób segítségével mutatja be a stílusos öltözködés alapjait. A kedvenc üzletein kívül, megismerhetünk szállodákat, éttermeket, különleges helyszíneket, a könyv segítségével teljesen átélhetjük a francia életérzést. Ha már a korlátozások miatt olyan nehéz utaznunk, aki francia országba vágyik annak szívből ajánlom a könyvet, egy képzeletbeli utazásra.

Ha valami újra vágysz: Vivienne Westwood, Ian Kelly – Vivienne Westwood – A divat provokátora

Vivienne Westwood amellett, hogy az egyik legsikeresebb valaha élt divattervezőnő, mondhatni ő a legformabontóbb is. Szenvedélye a környezetvédelem, punk nagyasszony és egyben nagymama is. Ez az első olyan publikáció, amelyben őszintén és részletesen betekintés nyerhetünk életébe. A könyv szerzője, nem csupán a tervezőnőt, de annak kollégáit, barátait, rokonait is felkereste a munkája során. Így született meg egy végtelenül izgalmas, sokszínű, inspiráló életrajz, egy olyan nőről, akit nem befolyásol mások véleménye, csak a céljai elérése hajtja. Megismerhetjük karrierének minden fontos fordulópontját a piacon árult ékszerektől az angol királyi családnak tervezett ruhákig. Csodálatos képanyagokkal, nyers őszinteséggel és fogyhatatlan lelkesedéssel mutatja be a könyv az elmúlt évtized leg megosztóbb személyét.

Ha szürkék a hétköznapok: Iain R. Webb – VOGUE Színezőkönyv

A Vogue magazin 1950-es éveiben megjelent számaiba nyerhetünk betekintést a színező könyv által. A te kezedben az irányítás, tervezhet, kiszínezheted az eredeti képek szellemében vagy saját ötleteid alapján. Nem csak a divat világába csöppenhetünk a segítségével, de egy időutazáson is részt vehetünk. Tökéletes ajándék is lehet nem csak gyerekeknek, de kikapcsolódni vágyó felnőtteknek egyaránt.

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

bottom of page