top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

„A táska, aminek ereje van!" - Interjú Csikós Beatrixszal a THEA táska tervezőjével

Képes arra ösztönözni, hogy kimenj a szabadba, felfedezd az új dolgokat. Ebben a THEA teljes mértékben segítségedre lesz. Önbizalommal tölt el, fejlődésre sarkall. Minőségi, kényelmes, fenntartható és nem mellesleg jól néz ki.

Ki áll a brand mögött, mesélj magadról!

Csikós Beatrix vagyok, az én szerelemgyerekem a THEA.

Alapjában véve minden eddigi munkám valahogy a divathoz volt köthető, és régóta nagy vágyam volt egy saját brand, ami számomra is értéket jelent, amivel azonosulni tudok.

Szerettem volna valamit a nulláról felépíteni, olyan értékekkel, amik fontosak nekem.

Így született meg több hónapnyi előkészület után 2018 nyarán a THEA webshopja!



Mi fogalmazódott meg bennetek, mikor elindítottátok a márkát? Azzal a vízióval indítottuk el a márkát, hogy olyan termékpalettát fejlesszünk ki, melyben a funkcionalitás, a minimalista vonalvezetés, az innovatív megoldások és a minőség együttesen szerepel. A gyártást hosszú tervezési, kivitelezési folyamat előzi meg, hogy valóban sokoldalú, kényelmes, egymással variálható darabok születhessenek meg.

Termékeinket megrendelésre készítjük. Nem gyűjtünk anyagokat, nem gyártunk felesleges készletet sem. Annyi anyagot vásárolunk, amennyit biztosra tudunk, hogy fel fogunk használni!

A megalakulásunk óta nagyon fontos a hulladékok minimalizálása és a leeső darabok újrafelhasználása. A szabásminták elkészítésénél gondosan figyelek, hogy a rajz anyagtakarékos legyen, és ne halmozzunk fel felesleges hulladékokat sem. Sajnos, van amikor elkerülhetetlen, és apró darabok keletkeznek. Ezeket összegyűjtöm és később igyekszem beleépíteni a kínálatba.


Hogyan jönnek létre a táskák és kikkel dolgozol együtt?

Minden egyes darab kézzel készül, magyarországi gyártással.

Én tervezem (Trixi), modellezem, szabom a táskákat, és a Zero Waste kollekciónkat is én varrom! A táskák gyártásában Lilla, az ügyes kezű, precíz varrónőnk segít, aki saját műhelyében készíti a szebbnél szebb darabokat. Mondhatom, hogy (1-2 hónapnyi késéssel) az indulásunk óta velünk van, és erősíti a kiscsapatunkat.Párom, Gábor hatalmas segítségével születnek meg a fotók és a grafikai munkák. A Zero Waste kollekció csodás grafikáit Varsányi Orsi rajzolta nekünk. Az anyag nyomása egy budapesti műhelyben készül.

Milyen anyagokkal dolgoztok?

Fontos, hogy az előállított táska strapabíró legyen, ezért esett a választásom a softshell anyagra, ami vízlepergető és kopásálló tulajdonsággal bír. A pántokhoz, díszítésekhez kiváló minőségű olasz bőrt használunk. A béléseinknél és a Zero Waste zsákjainknál kizárólag OEKO-TEX ® Standard 100 minősítésű pamutvászonnal dolgozunk. A termékek csomagolásánál mellőzzük a műanyagokat, és a környezetbarát csomagolóanyagokat részesítjük előnyben.


Mi az, ami jelenleg a leginkább inspirál?

Mostanában egyre többet foglalkoztat a fenntarthatóság. A Zero Waste kollekciónk is ebben a szellemben született meg.Elkötelezett híve vagyok a lassú divatnak, és kihívásként élem meg, hogy mindig van hova fejlődni benne, mert ahogy én változom, úgy változik a márka és a termékek is.Dolgozunk kollekciókon is, de ezek nem szezonális sorozatok, hanem alapdarabok, és azon belül próbálunk új megközelítéseket találni. Bővítjük a termékeket, figyelünk az igényekre, tapasztalatokra.

Az inspirációink a mindennapi élet, a pihenések, a kirándulások és a városi élet. Olyan táskákat készítünk, amelyekkel szeretnénk hozzájárulni az utazásokhoz, felfedezésekhez de ugyanúgy a mindennapokhoz is. A tervezés során a fő szempont mindig az egyszerűség, a kényelem és a praktikusság.

Kiket tekintesz a célközönségednek?

Azokat a nőket, és férfiakat, akik életében fontos a mozgás, akik szeretnek mindig valami újat találni, akik időt szakítanak ebben a rohanó világban az aktív pihenésekre. Akiknek a mindennapokban is fontos a minőség, a praktikusság és a kényelem, és ehhez keresnek egy megbízható táskát.

Hol érhetőek el a termékeid?

Jelenleg a webshopunkon kaphatóak a táskáink. www.theabags.com

Magyarországi üzletben jelenleg a pandémia miatt nem voltunk jelen, de folyamatosan keressük az új lehetőségeket, hogy ez mihamarabb megváltozzon.

Prágában van egy design bolt, ahol elérhetőek a táskáink.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Már dolgozunk egy nagyon izgalmas kollekción, amit szintén a fenntarthatóság inspirál. Emellett nagy álmom egy kis üzlet, ahol még személyesebbé tehetem a vásárlásokat, és szeretném, ha még több ember megismerné a márkát.

Úgy gondolom, van még hova fejlődnünk, de azt szeretnénk tudatosan tenni, szem előtt tartva a termékeink tartósságát, sokoldalúságát és megbízhatóságát. Mindezt úgy megvalósítva, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyjuk magunk után.



Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page