top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

Válaszd a természetest! – Natúrkozmetikumok fő összetevői


A házilag készült natúrkozmetikumok témája eléggé megosztó tud lenni. Vajon tényleg hatásos? Megéri azt a plusz időt, amit az elkészítésével töltünk? Hogyan döntsük el, éppen mire van szükségünk? Talán ezek a kérdések merülnek fel leggyakrabban. Ebben a cikkben ezt a témát fogjuk kicsit körüljárni, illetve próbállak olyan tanácsokkal is ellátni titeket, amelyek hasznosak lehetnek a mindennapokban.


A megszokott hasonló című tartalmakkal ellentétben, én nem konkrét recepteket szeretnék megosztani veletek, hanem pár alapanyagot, amelyek könnyen beszerezhetőek, és rendszerint a sokösszetevős termékek csomagolásain, központi helyen láthatjuk neveiket. Legtöbbször pont ezen kiemelt anyagok miatt vásároljuk meg az adott sampont vagy testápolót. Viszont ezek sok más hozzávalót is tartalmaznak, amik már nem feltétlenül annyira kedvező hatásúak. Azonban bioboltokban, patikákban, tiszta állapotukban is kaphatók ezek a már-már csoda összetevők.


Az egyik ilyen a szinte tényleg multifunkcionális aloe vera, amit külsőleg és belsőleg is hasznosítani képes a szervezetünk.

Erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő, pattanásokra, sebekre, égési sérülésekre is csodás. Erős hidratáló hatásával szépít minket. Érzékeny bőrűek is bátran, biztonsággal használhatják.

Natúrkozmetikumok alapanyagaként gyakran használatos a kókuszolaj, melyet a rendkívül jó hidratáló hatása mellett akár sminkünk eltávolítására is be tudunk vetni. Hajunk fényes, bőrünk feszes és puha lesz tőle. Száraz bőrre és ekcémára is megoldás lehet.

A harmadik leggyakrabban látott címke felirat a shea vaj. Azért is ilyen népszerű, mivel szinte egyáltalán nem okoz irritációt, így minden bőrtípusra használható. Nem zsírosítja el a bőrt, mégis táplál. Magas antioxidáns tartalma miatt késlelteti a bőröregedést.

www.unsplash.com Fontos kiemelnem, hogy mindenkinek más válik be. Ami valakinek működik, nekünk nem biztos hogy fog. Azonban érdemes lehet kísérletezni, hiszen sok előnyük mellett olcsóbbak és természetesebbek ezek a házi praktikák.


50 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page