top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

2022 divatszíne: a VERY PERI

A Pantone 2022-re is meghatározta azt a színt, amelyet mostantól gyakran látunk majd viszont az üzletekben és a kifutókon és rövidesen minden vágyunk az lesz, hogy nekünk is legyen szinte bármink, ami ebben a színben pompázik.

Erre az évre a meghatározott új árnyalat a Pantone 17-3938, vagyis a Very peri, amely bátorságra, kreativitásra, merészségre ösztönöz. Az új szín azt a gondtalan magabiztosságot és merész kíváncsiságot ötvözi, ami a bennünk rejlő kreativitást élteti. Kiváncsi, érdekfeszítő és egy teljesen új látásmódot és perspektívát mutat számunkra. Felveszi a ritmust a jelenlegi életvitelünkkel: a mai korszellem szimbóluma. A Pantone új színe tükrözi az aktuális eseményeket: társadalmunk éppen kilép az eddigi , járvány okozta elég intenzív és hosszú elszigeteltségből, a digitális és a fizikai életünk már elválaszthatatlan egymástól. Változik a napi rutinunk, a szokásaink, a normáink. A Very peri árnyalat ennek a modern életnek az allegóriája, megmutatja, hogy az online térbeli színtrendek hogyan jelennek meg a valóságban és fordítva.


,,A Pantone Color of the Year programunk történetében először alkottunk egy olyan színt, amely tükrözi a globális innovációt és az átalakulást. A társadalom a színt továbbra is a kommunikáció egy kritikus formájaként, az ötletek és érzelmek kifejezésének módjaként, az összekapcsolódás egyik módjaként tartja számon, az új vörös ibolyával átitatott kék árnyalat összetettsége kiemeli az előttünk álló lehetőségeket.” – mondta Laurie Pressmann, A Pantone Color Institue alelnöke. Ha mi is szeretnénk újult erővel belevágni az évbe, a magyar tervezők üzleteit és webshopjait is érdemes felkeresnünk, ugyanis számos Very peri, vagy ahhoz nagyon hasonló árnyalatot tartalmazó darabokat találhatunk.

Kép forrása: Viktória Bolla, akinek kínálatában többféle lila termék kapható.

Írta: Szabadi Réka, Fashion Diffusion Hungary

14 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page