top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

Vincells: a borkő titka

A bor és az ékszer szerelmének gyümölcse a VINCELLS márka, amely 2021 januárjában indult útjának Magyarországon. A brand tulajdonosai a világon egyedülálló módon borból készítenek ékszereket, amely kémiai eljárás során szilárd halmazállapotot vesz fel: így lesz borból egy csodás ékkő, amelyet a nyakláncként, karláncon, gyűrűben, fülbevalóként és mandzsettagombként viselhetünk.


Kép: VINCELLS/ GUNDUZ ATTILA

A VINCELLS tulajdonosa mérnökként dolgozik, így a precizitás, a maximális minőségre való törekvés az induláskor a brand egyik alappillére volt: az előzetes kutatómunkától kezdve, az ékszerek és megjelenés megvalósításáig gondos tervezés mellett, kizárólag prémium kategóriás alapanyagokkal dolgoznak. Honnan is a név? A VIN a bor szóból ered, amely már a kezdetek során a középpontba került, míg a CELLS a sejtek, cella és bezártság, illetve egyediség szavakra mutat rá. Ez a logóban is visszaköszön mert a V betű egy szívet formáz, melynek hosszanti motívumai egy rácsot szimbolizálnak.


Kép: VINCELLS/ GUNDUZ ATTILA

Minden egyes ékszer más, és más: emlékek, szerelmek, pillanatok, különleges történetek vannak ékszerbe zárva. A termékek elkészítéseinek részletei: A borkő feltalálása több év tudományos kutatómunkába telt, amelyet hosszas kísérletezés, tesztelés előzött meg. Az előállítása több lépcsős folyamat, átlagosan 8-10 hetet vesz igénybe a megszilárdulási szakasz, amely közben kialakul az adott borra jellemző egyedi mintázat ékszerben. Ezt lényegében a bor ujjlenyomatának tekinthető. Még ugyan abból a borból se készül kétszer ugyan olyan struktúrájú kő. A szilárd halmazállapot kialakulását követően használhatóak fel a borkövek az ékszerek elkészítéséhez, amelyeket aztán később gravírozással lehet még egyedibbé, exkluzívabbá tenni. Oly mértékben egyedülálló az eljárás, hogy a VINCELLS technológiája, neve, logója jogvédelem alá került. Előzetes vizsgálat szükséges ahhoz, hogy egy borból a márka megállapíthassa, hogy alkalmas-e borkő előállításához. Az ékszerekről: A márka ékszerei egytől-egyig különlegesek, egyediek, és megismételhetetlenek. Emberi kéz alkotja őket, a mai modern technológia segítségével társítva.


Kép: VINCELLS/ GUNDUZ ATTILA

A VINCELLS termékeken egy apró titkos azonosító kód található, amelyet kizárólag a brand tulajdonosai ismernek: ebből a kódból tudják, hogy pontosan milyen borból, annak melyik évjáratából készült az adott ékszer, amely minden esetben tanúsítvánnyal együtt kerülnek átadásra a vásárló részére. Az iraton az alábbi adatokat találhatja meg az ügyfél: borra, nemesfémre vonatkozó adatok, egyedi azonosító szám, és természetesen a két darab hitelesítő pecsét. A borból készült ékszerekhez nemesfémeket használnak, 14 karátos aranyból, vagy ródiumozott 925% ezüstből készülnek. Minden ékszert egyenkénti hatóság általi ellenőrzésen esik át. A VINCELLS csapat örömmel elkészíti a megrendelő saját borából is az ékszereket, legyen az akár egy utazás alkalmával vásárolt vagy egy fontos eseménykor félre tett. Küldetésük, hogy kőbe zárva örök emléket állítsanak a bor zamatának és titokzatos szépségének.Az esemény főtámogatója: LUSH Tudtad? A Lush több mint 25 éve gyárt friss, kézzel készített és 100% -ban állatkísérlet mentes kozmetikumokat, csak a legjobb minőségű

összetevőket felhasználva, rendületlenül az innováció, valamint az etikai irányelveik szerint.Támogatók: VÖSLAUER VIWA VITAMINWATER HUNGARIA A VINCELLS elérhetősége: https://vincells.com/

129 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page