top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

Válassz egy színt és megmondom, hogy ki vagy!

Frissítve: 2021. jan. 3.

Üzenet a ruhák színével. Mi jut eszünkbe arról, hogy vidám? Színes? Világos? Mintás? És az ellentéte? A szomorú, bús sötétlila. Színek és hangulatok. Öltözék és kedv.

Tükrözhető a kedvünk ruháink színével? Ha igen, mi lehet az üzenet? Neon, párduc minta, tűzpiros, vagy a mindig divatos fekete?Mindennapi viseletünk függ a stílusunktól és természetesen hangulatunk is képes befolyásolni, milyen ruha kompozícióban jelenjünk meg egy eseményen, vagy akár egy átlagos hétköznapon.

A fekete színű ruhadarab eredetileg a gyász szimbólumaként terjedt el a különböző kultúrákban, azonban manapság egyre gyakrabban látni fiatalok körében is. Amellett, hogy a fekete szín bír olyan tulajdonsággal, mint például a slankítás, elegancia, viselhető bármilyen színes, mintás kiegészítővel. Kiváló megjelenést tud biztosítani szinte bármilyen alkalomkor, azonban érdemes odafigyelni fiatalok esetében, hogy a fekete- eredeti tulajdonsága és elterjedésének oka következtében viselőjét idősebbnek, koránál érettebbnek fogja mutatni.

A fehér szín az ártatlanságot szimbolizálja. Számos film (pl. Michael Haneke: Fehér szalag) alkalmazza szimbólumként ezt a letisztult színt. Emellett vidámságot kölcsönöz viselőjének, amely során egy fehér póló egy farmernadrággal tökéletes hétköznapi viselet lehet évszaktól függetlenül.

Az érzékiség, szenvedély színe a piros, illetve a vörös. Ezzel a színnel gyakran találkozunk romantika területén úgyszintén (lásd: vörös rózsa). Az efféle vad felsők, akár fehérneműk a viselőjük indirekt üzenetét hordozzák, melynek célja a csábítás, érzékiség, szenvedély lehet.

Érdemes figyelembe venni, hogy a különböző évszakok esetében más-más színek, árnyalatok kerülnek előtérbe.

Míg nyáron a vidám, erős, neon színek, mintás anyagok köszönnek vissza a Balaton partján, addig ősszel a föld színeivel találjuk szembe magunkat egy narancssárgás kabát, vagy egy barna pulóver formájában.

A téli színek a karácsony eljövetelével sötétzöld, vörös, sötétkék és hasonló sötét színek képében tárnak szemünk elé, míg a tavasz elhozza számunkra a megújulást, a reményt, pasztell színkavalkád formájában.

A színeknek jelentése van, a jelentést pedig mi magunk hordozzuk. Tőlünk függ, hogyan szeretnénk az üzenetet a külvilágnak közvetíteni. Ha újdonságra vágyunk, sokszor változtatunk magunkon egy- a megszokottól eltérő- új színű és mintájú ruhadarab felpróbálásával. Néha szükséges, hogy az eredetileg jól bevált színharmóniánkba némi változatosságot vigyünk.

Manapság a lehetőségek tárháza végtelen. A nyolcvanas évek neon pulóvereitől egészen a leopárd mintás cicanadrágokon át, a csillogó piros bőrnadrágig bátran válogathatunk extrém ruhák közül, és ha valamilyen okból kifolyólag mégsem teljesen sikeres az azonosulás, még mindig visszatérhetünk a letisztult pasztell zöld, barack vagy babakék felsőkhöz, vagy akár a stílusjegyeiben nagymértékben különböző örök fekete darabokhoz.

17 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

bottom of page