top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

"Alázat, meg nem szűnő fejlődni akarás, sok fantázia és álmodozás"-Interjú az év divattervezőjével


Kretter-László Bea, a World of Beango márka tervezője egy emberközeli márkát álmodott meg, amely mára nem csak álom, hanem valósággá is vált. A hosszú út során tervezett és gyártott már gyermekruhákat, öltöztetett férfiakat, de senkire nem tudott úgy ráhangolódni, mint a nőkre.

Miért kezdtél el divattervezőként dolgozni? Mára már teljesen tiszta, hogy nekem ez az életfeladatom, a hivatásom. Azt mondják üzleti berkekben, hogy azzal van a legtöbb dolgod, aminek ellenállsz, és én tinédzserként maximálisan vallottam, hogy nem a ruha teszi az embert. Pedig, ha jól belegondolunk, ahhoz, hogy a belsődet megismerje valaki, előbb a külsőd kell szimpatikus legyen neki, úgy egyben, a ruháddal együtt. A ruhatervezés számomra egy autentikus utazás a vásárlóm személyiségében, stíluskarakterében. Ráérezni, és együtt rezonálni az ügyféllel kiemelkedően jó érzés.


2017-ben egy neves divatmagazin jelölt téged “az év divattervezője” címre. Mi kell ahhoz, hogy egy divattervező ekkora sikert érjen el?

Alázat, meg nem szűnő fejlődni akarás, sok fantázia és álmodozás úgy, hogy közben tudatosan tervezel, konkrét, mérhető, elérhető, releváns és időhöz kötött célokat állítasz fel, és meg is valósítod őket. És talán nem árt jelen lenni a médiában, láthatónak kell lenni és egyedinek, hogy felfigyeljenek rád.

Hogyan élted meg ezt a fontos mérföldkövet a Te és a márkád életében?

Annyira meglepett, hogy fel sem fogtam az egészet, csak akkor, amikor már egy stúdióban videózták a bemutatkozó filmet rólam. Máig kihat ez a jelölés az életemre, és a munkámra, mert az ügyfelek sokkal hitelesebbnek tartanak, elismernek, nagyobb bizalommal fordulnak hozzám.

A Beango márka már nem csak ruhákat értékesít, hanem parfümöket és enteriőr termékeket is. Mesélj, kérlek ezekről! Miért bővítetted a termék palettádat?

Negyedik vagy talán az ötödik kollekciómnál kezdtem azt érezni, hogy nem vagyok jól ebben a helyzetben, hogy nem az én utam az, hogy minden szezonra ugyanabban a ritmusban, ugyanabban a mókuskerékben vagyok újra és újra, ismerjük a divat szigorú világát. A kislányom születése után következett másfél év elvonulás, újratervezés, önértelmezés és egy új vállalkozás felépítése. Megnyertem egy kisebb tőkepályázatot, amivel újraindítottam, immár egy új minőségben a márkát. Megnyitottam Baján a Beango Stílusműhelyt, aminek termékrepertoárja széles, és benne a Beango női ruhamárka csak egy szelet. A Stílusműhely szlogenje az Énkép, stílus, kreativitás, és azokat a nőket szolgáljuk ki, akik változásra vágynak. Beck Laura grafomentor foglalkozik a belsővel, én stíluskommunikátorként és divattervezőként a külsővel, mindezt a változást pedig Lévai Réka fotográfus örökíti meg. Tehát önismereti, stíluskommunikációs, szín-, és testalkatelemző, valamint kreatív kézműves workshopokat tartunk, showroom, az egyedi ruhatervezés, varróműhely, és egy fotóstúdió is helyet kapott itt.

Minden termék és szolgáltatás támogatja a másikat, egységet alkotnak, de külön-külön is jól tudnak működni. A termékpaletta bővítése, a vállalkozás egy új minőségre emelése, az én fejlődésemnek a hozadéka, és a vásárlóim igényeire való reflektálás.


Mi a következő egy évre a célod?

Új Beango kollekció, ami a színeket ünnepli, és velük hat a viselőjére. Különleges közösségi programokkal, és privát eseményekkel készülünk, különös tekintettel a Stílusműhely zárt csoporttagoknak.


46 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page