top of page
  • Bora Fanni

Álarcok mögött


A 2020-ban berobbanó világjárvány gyökeret vert az egész világban. Hatást gyakorol az ember egész életére. Amellett, hogy a mentális, az érzelmi, a fizikai oldalunkat támadja, megannyi észrevétlen és hétköznapi cselekedetünkben megtaláljuk az eredményeit. Ilyen például az otthonról való munkavégzés, aminek következtében az emberek elkényelmesedni látszanak, kevesebb időt szánnak szociális életükre a kijárási tilalom miatt, illetve vásárlási szokásaikban is észrevehető a változás. Inkább otthonról, online felületen rendelnek élelmiszert, háztartási eszközöket, kozmetikumokat. Habár a home office fortély a céges vállalatoknak kedvező, és több forrás is azt igazolja, hogy az otthonukban dolgozók jobb szeretik a lakásukból végezni munkájukat, a többség inkább visszatérne a megszokott mindennapjaihoz. A kapkodást felváltotta a nyugodtabb, komfortosabb tempó, ami nem feltétlenül jelent hátrányt, viszont egy teljesen más életformát vonz maga után. Például az öltözködési szokásainkat tekintve: itt volna a melegítő korszak?

“Senki sem akar ruhákat vásárolni, hogy otthon ülhessen” - ahogy Simon Wolfson, a Next vezérigazgatója fogalmazott. A melegítőnadrágok és - felsők kelendőbbek, mint valaha. A nagy divatcégek és a fast fashion láncok fejvesztve dobják piacra a pizsamaszerű darabokat, amik lassan felváltják az utcai viseletünket.

Ilyen új rutinként lépett az életünkbe a maszkviselés, hiszen idén még fontosabb lett, hogy ily módon is vigyázzunk egymásra. A világ minden államában jelentős probléma, hogy nincs annyi maszk, amennyire szükség lenne, ezért egyre kelendőbbek lettek az egyedi tervezésű kézzel készített kámzsák/maszkok. A piacon kapható egyszer használatos maszkokkal szembeni előny, hogy hónapokig használható, megfelelően sterilizált, költség és környezetkímélő és nem utolsó sorban trendi. Nem csak külföldön, hanem hazánkban is ráharaptak az év divattermékére, hiszen a mindennapi életünk elengedhetetlen részévé vált. A szép virágos nyomatoktól kezdve, a flitteres, csillogós, drágaköves, hűvös láncdíszítésekig mindenféle textíliával szembe kerülhetünk.




Borítókép: unsplash.com @melbourne_photographer


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

bottom of page