top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

Érdekességek az alapozóról

Nap mint nap rengeteg smink termékkel találkozunk akár otthonunkban, a boltok polcain vagy a reklámokban. Tudjuk-e, hogy mi a történetük ezeknek a termékeknek? Milyen utat jártak be, hogyan fejlődtek? Ha szeretnél megtudni néhány érdekességet és kideríteni, hogyan tudnád a saját igényeidhez alakítani ezeket a készítményeket, kövesd az erről szóló cikk sorozatot a következő hetekben, ugyanis egyesével végig fogjuk venni a nagyobb állomásokat a sminkek történetében és megismerjük a legfontosabb termékeket. Ebben a cikkben az alapozóról olvashatsz.

Már az ókori Egyiptomban is hangsúlyt fektettek az arc festésére mind a nők, mind a férfiak. A világos bőr a jólétet tükrözte, így ez volt a cél. Ehhez azonban évezredeken keresztül mérgező összetevőkből készült masszát vittek fel bőrükre, ami a káros anyagok beszívódása miatt sokszor hajhulláshoz, rothadó fogakhoz vagy akár halálhoz is vezetett. 1909-ben megalakult a Max Factor, amelyik cég később létrehozta az először csak színházakban használt „Pancake” alapozót, ami akkora sikert aratott, hogy 1937-ben szabadalmaztatták és mindenki számára elérhetővé vált. A Max Factor találmánya egyben volt alapozó és púder, ami megfelelő fedést biztosított, de mégsem nehezítette el a bőrt. Összességében nagyon nagy fejlődésen ment keresztül azóta ez a termék a szépségápolásban.

Ma már mindenki meg tudja találni az arcának legmegfelelőbb alapozót. A zsíros bőrűek tudnak mattító, olajtermelés szabályozó alapozókat venni, de jó választás lehet nekik a már számtalan márkánál beszerezhető púder alapozó is. Ezeknek kisebb a fedőképességük, de a bőrhibákkal ezek is megbirkóznak. Emellett kedvező tulajdonságuk még, hogy sokkal természetesebb lesz a végeredmény. A szárazabb bőrűek rengeteg tápláló összetevőt tartalmazó alapozót találhatnak a boltok polcain, ami komfortosabbá teheti a termék viselését, de így sem hanyagolható el a megfelelő hidratálás.

Mindezek mellett széles színpaletták, különböző textúrák közül válogathatunk, és a fedőképességről is dönthetünk. Érdemes is a számunkra legjobb alapozót használni, hiszen ahogy a nevében is benne van, ez lesz sminkünk alapja, ami nagyban befolyásolja a végső képet, amit majd a tükörben látunk.


78 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page