top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

Ünnepi sminkek

Gyertyagyújtás, mézeskalácssütés, fadíszítés. Ezekről a szokásokról mindenkinek a karácsony jut eszébe. Habár a vírus következtében valószínű, hogy ebben az évben nem lesznek nagylétszámú ünnepi összejövetelek, azért talán ennek ellenére is kedvünk támad egy ünnepi smink elkészítéséhez, legalább az ünnepi hangulat előidézése miatt.

A szeretet ünnepére gondolva egyből a piros, zöld, arany és ezüst színek jelennek meg szemeink előtt és persze minden, ami csillog. Ez vonatkozik a karácsonyi sminkek trendjeire is.

Általában két részre oszlik a sminkelni vágyók tömege: vannak, akik ilyenkor is megmaradnak a visszafogottabb sminkeknél, és vannak, akik szeretnek valami nem megszokott, kreatív sminket varázsolni magukra. Mindkét tábornak kedvezve hoztam sminkötleteket.

A visszafogott szépség:

  1. Kezdjük az arc alapos letisztításával és megfelelő hidratálásával, majd vigyünk fel egy vékony réteg alapozót, bb vagy cc krémet!

  2. Az esetleges bőrhibákra, szem alatti karikákra tegyünk egy kevés korrektort! Inkább apránként rétegezzük, így nem lesz maszkszerű a hatása! Fixáljuk a szem alatti korrektort egy kis mennyiségű púderrel, így kevésbé fog megülni a ráncokban!

  3. Kedvünk szerint bronzosítsunk, használhatunk pirosítót is az üde megjelenés érdekében!

  4. Esztétikusan formázzuk szemöldökeinket!

  5. Jöhetnek a szemek!

- Válasszunk ki egy nekünk tetsző neutrális szemhéjpúdert, melyet precízen satírozzunk el egész szemhéjunkon!

- Egy sötétebb árnyalattal a mélyítővonal ívén haladva dolgozzuk el a színt!

- A mozgó szemhéjunk közepétől kifelé haladva tapogassuk fel a csillogó, például arany színű festéket! A fémesebb hatás eléréséhez ecset helyett az ujjunkkal dolgozzunk ennél a lépésnél, a már leírt tapogató mozdulatokkal!

  1. Használjunk barna szempillaspirált a füstös, de visszafogott tekintetekért!

  2. Ehhez a sminkhez jól mutathat egy szánk színével megegyező rúzs, de ha szeretnénk egy kis csillogást vinni ajkainkra is, akkor használjunk szájfényt!

A klasszikus:

1. Arctisztísztítás, hidratálás, tökéletes alapozás után a szükséges területekre használjunk korrektort, majd púderezzük le akár az egész arcot, hiszen ehhez a megjelenéshez jól mutat a teljesen matt bőr is. Ha jobban szeretjük a fényes bőrtextúrát, csak a szükséges területeket fixáljuk, arccsontunk felső részére tehetünk highlightert is! 2. Kontúrozzunk/bronzosítsuk! Szemöldökünk megigazítása, átfésülése után vegyünk egy tust és húzzuk meg először a farkinca alját vonallal (ügyeljünk, hogy ne legyen görbe), majd ehhez igazítva a felső részt is rajzoljuk meg! Töltsük ki a két vonal közötti üres területet, és húzzuk meg a szempillatövekben is a tusvonalat! A hagyományos fekete változatot felválthatja egy nagyon ünnepi, glitteres tus.

3. Szempillaspirálozzunk, és ha gyakorlottak vagyunk benne, használhatunk egy visszafogott műszempillát is!

4. Szánk széleit kontúrozzuk egy piros szájkontúr ceruzával, ezután töltsük ki ajkunk többi részét egy klasszikus vörös rúzzsal!

A cikk végéhez érve remélem megjött a kedvetek egy csodás karácsonyi smink elkészítéséhez. A jelenlegi helyzettől függetlenül bízok benne, hogy ebben az évben is érezni fogjuk valamilyen formában szeretteink szeretetét. Kellemes ünnepeket kívánok Nektek!


64 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page