top of page
FDH.jpg
FDH.jpg

Te vagy a Divat!

Pályázati felhívás 


 

A Fashion Diffusion Hungary (a továbbiakban FDH) a 2023. évi The Fashion Show & POP UP rendezvény keretein belül középiskolás diákok számára „Te vagy a Divat!” címmel  pályázatot hirdet. 

A pályázat a divatbrand építés támogatására irányul.

A Fashion Diffusion Hungary célja, hogy segítse a fiatal tehetségeket, akik divattervezők szeretnének lenni, és hozzájáruljon az új, kreatív divatmárkák létrehozásához.

 • Facebook
 • Instagram

Pályázati előírások

 1. A pályázatra kizárólag magyarországi lakhelyű, és magyar középiskolai jogviszonyú 17. életévüket betöltött diákok jelentkezhetnek, akik a pályázat beadásának határidejéig még nem töltötték be a 19. életévüket. 

 2. A pályázatra kizárólag saját, kézzel készített rajzzal, tervekkel lehet jelentkezni. Az alkotónak igazolnia kell, hogy a beadott pályázati munka saját szellemi terméke, minden, jogilag kifogásolható másolás, átvétel a pályázó saját felelőssége, a jogi következményeket érti, és viseli. 

 3. A pályázatot elektronikusan kell benyújtania, a kész terveket fotó formában csatolva. A pályázónak továbbjutás esetén az eredeti terveket tudnia kell személyesen is bemutatnia a zsűrinek, vagy kérés esetén postai úton eljuttatnia azokat. 

 4. A kiskorú pályázóknak a pályázati jelentkezéshez csatolniuk kell a szülői belegyező nyilatkozatot, enélkül a pályázati jelentkezésük érvénytelen. A szülői nyilatkozati minta letölthető az FDH weboldaláról a pályázati kiírás oldalon.

 5. A pályázók tudomásul veszik, hogy a pályázati elbírálás szubjektív és szakmai alapokon történik, a beküldött pályázatok nem jelentenek automatikus pozitív elbírálást és díjazásokat, vagy részvételt a FDH rendezvényein, a továbbjutó pályázókat írásban értesíti a pályázati kiíró. 

 

 1. A benyújtandó pályázat kötelező tartalmi és formai elemei

  1. Motivációs levél készítése, benyújtása, amely bemutatja a pályázó érdeklődését és ambícióit a divattervezés terén. A motivációs levél maximum terjedelme 1 darab A4 oldal, géppel vagy olvasható kézírással írva. Olvashatatlan leveleket nem áll módunkban elbírálni. A motivációs levél a miért szeretnél divattervező lenni? - kérdéskörre adjon személyes indíttatású választ. 

  2. Kollekció tervezése: A pályázónak három darabból álló kollekciót kell terveznie, amiben megmutatkozik tehetsége, kreativitása, valamint az általa megálmodott márka jellemzője, jellegzetességei. A megtervezett három darabos kollekciót nem kell elkészíteni, a divatrajzok csatolása szükséges a dokumentációhoz. A divatrajzok látható méretűek legyenek, de nem haladhatják meg az A4-es álló lapméretet. A rajzok elkészítéséhez az eszközök, színek szabadon választhatóak, egyetlen feltétele, hogy szabadkézi legyen, tehát nem lehet gépi segítséget igénybevenni. A gépi tervezés automatikus kizárást von maga után. 
    

 2. A pályázat benyújtásának határideje és eredményhirdetés

A pályázat meghirdetésének időpontja: 2023. május 15.
A pályázat benyújtásának határideje: 2023. június 5.  

A pályázatot benyújtani kizárólag elektronikus úton lehet: info@fashiondiffusionhungary.com


 

A pályázat eredményének kihirdetése, visszajelzés a pályázóknak: 2023. június 11. 

 1. Nyeremények

Az első három továbbjutó pályázó divatrajzai 2023. június 17-én a Várkert Bazárban kiállításra kerülnek, amelyeket a szakmai zsűri a helyszínen fog értékelni és az esemény keretein belül a nyertest a Fashion Diffusion Hungary a Fashion Diffusion Hungary 2023. évi The Fashion Show & POP UP rendezvény keretein belül kihirdeti. Az első három helyezett meghívást kap kísérőjével a rendezvényre. 

 

A Fashion Diffusion Hungary által nyújtott támogatás az első helyezett számára

Egy közös nap és konzultáció egy tapasztalt divattervezővel a nyertes pályázó szakmai útjának, tanulmányainak segítésére. 

 • Együttműködési lehetőség a megvalósult kollekciók értékesítésére a FDH üzletében. 

 

A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázati jelentkezés önkéntes, a FDH magánszemély, magáncég, nem kötelezhető a pályázati kiírásokon felüli egyéb juttatásokra. A nyertes pályázóval a megállapodást írásos szerződés rögzíti. A pályázók tudomásul veszik, hogy pályamunkáik közzétehetőek a FDH saját és közösségi médiafelületein, illetve a rendezvényhez kapcsolódó médiainterjúk alatt. A pályázati kiírást a kiíró a FDH módosíthatja, vagy törölheti elégtelen számú pályázó esetén. A pályázatot elbíráló zsűrit a FDH saját hatáskörben kéri fel, a zsűri munkáját, döntéseit pályázó a pályázati anyag beküldésével elfogadja. 

A pályázattal kapcsolatos kérdéseiket a pályázati határidő lejárata előtt ezen az email címen fogadjuk: 

info@fashiondiffusionhungary.com

A pályázati kiírástól eltérni, a határidő után anyagokat beküldeni nem lehet, ez esetben a pályázat automatikusan érvénytelen lesz.

Kapcsolat

A pályázat beadásához kérjük mellékelje a SZÜLŐI (TÖRVÉNYES KÉPVISELŐI) HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT!
Letöltés:

bottom of page